peaky blinders filminden haber var

peaky blinders filminden haber var


çekimler bu yıl başlıyor


Popüler İngiliz dizisinin son sezonunun BBC One‘da yayınlanmasının üzerinden üç yıl geçti. Radio Times’ın haberine göre dizinin yaratıcısı Steven Knight, Peaky Blinders filminin senaryosuyla meşgul olduğunu ve çekimlere bu yılın ortalarında başlamayı umduğunu söyledi.

 

The Redemption Of Thomas Shelby” hakkında konuşan Knight yayın organına şunları söyledi: 

 

“Şu anda sadece son parçaları üzerinde çalışıyorum. Klavyenin başına oturuyorum ve başlıyorum. Bu benim için rüya görmek gibi bir şey. Orada oturuyorsunuz ve tüm bu materyaller geliyor, sonra tekrar okuyorsunuz ve ‘Bu oldukça iyi ama nereden geldi?’ diye düşünüyorsunuz.”

 

Bu yorumlardan Knight’ın senaryosunu bitirmeye yakın olmadığı anlaşılıyor, ama şunu da ekliyor: 

 

“Planımız önümüzdeki yılın ortasında çekimlere başlamak.”

 

Bu hızlı bir geri dönüş olur. Cillian Murphy geçen yıl aynı yayın organına şöyle demişti: 

 

“Eğer anlatacak daha fazla hikaye varsa bir filmde oynamayı çok isterim. Bekleyip göreceğim ama bu konuda size söyleyecek bir şeyim yok” 

 

Film neye benzeyecek?

 

Knight daha önce verdiği demeçte “Peaky Blinders” filminin İkinci Dünya Savaşı sırasında geçeceğini ve hayranların “beklenmeyeni beklemeleri” gerektiğini söylemişti. Ama Knight’ın önce senaryosunu bitirmesi gerekiyor ve zamanını ayırması gereken pek çok başka projesi var. 

 

İlk sırada ne var? 

 

“This Town,” BBC One için sınırlı bir dizi. Ardından FX için Elizabeth Moss’un başrolde olduğu bir suç dizisi olan “The Veil” ve Viktorya dönemi İngiltere’sinde geçen bir kadın hırsızlık çetesini konu alan bir başka dizi olan “A Thousand Blows” var. Bir de opera sanatçısı Maria Callas hakkında bir biyografik film olan ve Knight’ın Pablo Larráin ile yeniden bir araya geldiği “Maria” var. Yani evet, Knight meşgul ama umarım “Peaky Blinders” hayranlarının dizinin uzun zamandır beklenen filmi için daha fazla beklemelerini gerektirecek kadar meşgul değildir.