sofia vergara ilk kez dram karakteri canlandırıyor

sofia vergara ilk kez dram karakteri canlandırıyor


oyuncu koçu ile çalışmış


Sofia Vergara, Kolombiyalı ünlü uyuşturucu baronu Griselda Blanco‘yu canlandırdığı Netflix‘in “Griselda” dizisinde şimdiye kadarki en dramatik rolünü üstleniyor. ABC’nin 11 sezon süren ve Vergara’ya dört Emmy adaylığı kazandıran “Modern Family” dizisindeki Gloria Pritchett rolünden Reese Witherspoon’la birlikte oynadığı 2015 yapımı “Hot Pursuit” gibi filmlere kadar kariyeri büyük ölçüde komedi projeleriyle tanımlanan Vergara için bu dizi, dramatik oyunculuk kaslarını esnetmesi için nadir bir fırsat.

 

Vergara geçtiğimiz günlerde Los Angeles Times’a verdiği demeçte “Her zaman karakter arıyorum çünkü bu aptal aksanla oynayabileceğim pek bir şey yok,” diyerek kendisiyle dalga geçti. “Bir bilim adamını oynayamam ya da Schindler’s List’te yer alamam. Oyunculuk yapabileceğim işler biraz sınırlı.”

 

Ancak acımasız bir uyuşturucu baronu olmak, komedi dünyasında yer almaktan büyük ölçüde farklı olan oyunculuk tekniklerini öğrenmeyi gerektiriyordu. Vergara, Margot Robbie, Jennifer Aniston ve daha fazlasıyla çalışmış olan oyuncu koçu Nancy Banks’i işe aldı.

 

Vergara, “Bir sürece sahip olmanın ne anlama geldiği hakkında hiçbir fikrim yoktu,” diyor. “Zordu çünkü oyuncu olarak gerçek bir eğitimim yoktu. Klasik oyunculuk eğitimi almış bir aktör olan Joe Manganiello ile evliydim. Onun nasıl hazırlandığını görürdüm.”

 

Banks’in oyunculuk dersleri Vergara’nın karakteri hakkında yeni yollarla düşünmesini gerektirdi. 

 

“Çekimlere başlamadan bir gece önce oturma odasında oturuyordum ve ‘Neden bunu yapabileceğimi düşündüm ki’ diye düşündüm. Lastik bir burun taktım diye Gloria Pritchett’in konuştuğunu anlamayacaklar mı? ‘Kim olduğunu sanıyor bu?’ diyecekler.”

 

“O sahnelerde [Griselda olarak] yer aldığımda, öfke ve yetiştirilme tarzım, nereden geldiğim ve kim olduğumla ilgili pek çok duygu vardı,” diye ekledi. “O insanları tanıyordum. Erkek kardeşim de bu işin içindeydi. Bu duyguları biliyordum. Ve [Blanco’yu] anlıyorum çünkü gerçekten kötü şeyler yapmış olan tüm bu insanlar her zaman kötü değiller. İnsanlar için doğru şeyi yaptıklarını düşünüyorlar. Bu çok saçma, evet, çünkü korkunç şeyler yapıyorlar, ama ben bu zihniyeti biliyordum.”

 

Griselda” bugün Netflix‘te yayınlanıyor.