90’ların kasırgalı filmi twister’a devam filmi: twisters

90’ların kasırgalı filmi twister’a devam filmi: twisters


super bowl reklamları kuşağı


Jan de Bont‘un yönettiği ve Helen Hunt, Bill Paxton, Jami Gertz ile Cary Elwes‘in oynadığı 1996 yapımı felaket filmi “Twister” vizyona girdiği sene eğlenceli bir filmden ibaretti ancak son yıllarda bir 90’lar klasiği olarak kabul görmeye başladı. Kült damgası vurulur vurulmaz stüdyolar aniden gecikmiş bir devam filmi yapmak istedi. Devam filmi “Twisters”ın süreci de aslında bundan ibaret.

 

Lucasfilm’den Kathleen Kennedy ilk filmin yapımcılığını üstlenmişti ancak “Star Wars” ile ilgili her şeyle meşgul olduğu için yapımcı ortağı Frank Marshall yapımcılığı devraldı ve kendisinin bu tür gişe rekorları kıran filmlerde tonla deneyimi var. 

 

Yeni film, Güney Koreli bir aileden gelen Amerikalı yönetmen Lee Isaac Chung tarafından çekildi. Chung’un “Minari”si büyük bir çıkış yaparak 93. Akademi Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Özgün Senaryo dallarında aday gösterilmişti. Belki de “Twisters” gibi filmler yapmaya hevesli olduğunun sinyallerini veren Chung, “The Mandalorian”ın bazı bölümlerini yönetti ve yakında başlayacak olan “Star Wars: Skeleton Crew” dizisinin de bölümlerini yönetiyor.

 

Orijinal film “Twister”ın kalabalık bir oyuncu kadrosu vardı; Philip Seymour Hoffman, Alan Ruck, Todd Field ve Jeremy Davies ilk filmin amatör ama heyecanlı fırtına kovalayıcıları arasındaydı. “Twisters” da aynı yaklaşıma sahip gibi görünüyor. Daisy Edgar-Jones, Glen Powell ve Anthony Ramos‘un başrollerini paylaştığı “Twisters”da Brandon Perea, Daryl McCormack, Maura Tierney, Sasha Lane, Kiernan Shipka, David Corenswet ve Tunde Adebimpe de rol alıyor. Senaryo ise “The Revenant”ı kaleme almasıyla tanınan Mark L. Smith tarafından yazıldı.

 

Konu açısından şu ana kadar bildiğimiz tek şey, bir kez daha deneysel bir hava durumu uyarı sistemini test etmek için hayatlarını riske atan bir çift fırtına avcısına odaklandığı.

 

“Twisters”ın 19 Temmuz 2024‘te Universal Pictures gösterime girmesi planlanıyor.