abel ferrara, willem dafoe ile bir film daha yapacak

abel ferrara, willem dafoe ile bir film daha yapacak


hollywood'un istenmeyen adamı


Önce biraz Abel Ferrara’dan bahsedelim. Bronx doğumlu sinemacı yıllar önce İtalya’ya taşındı ve Hollywood’u tamamen terk etti. Ferrara bir sonraki filminde, 1998’de yaptığı erotik bilim kurgu dram filmi “New Rose Hotel“in yıldızları Asia Argento ve Willem Dafoe ile yeniden bir araya gelecek. Yeni filminde bu isimler başrolü Christopher Walken ile paylaşacak.

 

Yapımcılara göre film, antik bir trajediden esinlenen modern bir gangster hikayesi ve “American Nails” adını taşıyor. Film, “ilkel şiddet, güç ve intikamın gangster dünyasında geçen bir hikaye. Euripides’in başyapıtının hiçbir engel tanımayan bu yeniden anlatımı Argento’yu günümüz İtalya’sındaki erkek egemen güç ve yetki kalıntılarıyla karşı karşıya getiriyor.”

 

Dafoe’nun filmde rol alması pek de sürpriz değil; bugünlerde Ferrara’nın her filminde yer alıyor gibi görünüyor ve “American Nails” ikilinin sekizinci ortak çalışması olacak. En son işbirlikleri arasında 2014 yapımı biyografik film “Pasolini”, 2019 Cannes Film Festivali seçkisi “Tommaso” ve prömiyerini 2020 Berlinale’de yapan “Siberia” yer alıyor. İkili yakın arkadaşlar ve genellikle birbirlerinin görüş alanından uzak değiller.

 

Argento da yıllar içinde yaşadığı çeşitli tartışmalardan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde istenmeyen adam ilan edildi ama yine de Ferrara’nın pek umurunda değil. Ferrara ile daha önceki işbirlikleri arasında “Go Go Tales” ve “Padre Pio” yer alıyor. 

 

Hollywood’un istenmeyen filmcileri bir araya geldi diyebiliriz.