film yapımcısı margot robbie ve sektörde yarattığı etki

film yapımcısı margot robbie ve sektörde yarattığı etki


warner bros. ile anlaşma imzaladı


Margot Robbie‘nin yapım şirketi, Oscar adayı gişe rekortmeni “Barbie“yi destekleyen stüdyo Warner Bros. Motion Picture ile ilişkilerini resmileştiriyor.

 

Margot Robbie’nin yapım şirketi LuckyChap, gelecekteki projelerde işbirliği yapmak üzere Warner Bros. ile çok yıllı, uzun metrajlı film anlaşmaları imzaladı. Anlaşma, Warner Bros. tarafından dağıtılan ve Robbie ile LuckyChap ortakları Tom Ackerley ve Josey McNamara’nın yapımcılığını üstlendiği “Barbie”nin büyük başarısının ardından geldi. “Barbie” dünya çapında 1,45 milyar dolarla 2023’ün en yüksek hasılat elde eden filmi ve stüdyonun 100 yıllık tarihindeki en büyük film oldu. En iyi film de dahil olmak üzere sekiz dalda Oscar’a aday gösterildi.

 

Warner Bros. Motion Picture Group eş başkanları ve CEO’su Mike De Luca ve Pam Abdy stüdyonun film listesini oluştururken, “kamera önünde ve arkasında en iyi ortaklarla çalışmak için yatırım yapma ve taahhütte bulunma” misyonunda olduklarını söylediler.

 

De Luca ve Abdy yaptıkları açıklamada, “Margot, Tom ve Josey LuckyChap’te hikaye anlatıcıları için, film yapımcılarının destekleyici ve yaratıcı açıdan özgürleştirici bir ortamda inanılmaz işler yaptıkları benzersiz bir yuva inşa ettiler” dedi. “Margot, Tom ve Josey’in geniş ailemize katılmasından ve dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverler için her boyutta ve türde film yapmalarından heyecan duyuyoruz.”

 

LuckyChap Projeleri

LuckyChap’in beyaz perdeye yansıyan ilk projesi, Robbie’nin Olimpik patenci Tonya Harding’i canlandırdığı Oscar ödüllü kara komedi “I, Tonya” oldu. Şirket ayrıca Emerald Fennell’in ilk ve ikinci uzun metrajlı filmi “Promising Young Woman” ve “Saltburn” üzerinde de çalıştı. LuckyChap son olarak yönetmen Megan Park ve başrol oyuncusu Aubrey Plaza’nın gençlik filmi “My Old Ass”e destek verdi. 

 

Televizyon tarafında ise LuckyChap, Netflix’in sınırlı dizisi “Maid” ve Hulu’nun “Dollface” ve “Mike” dizileri üzerinde çalıştı.

 

Yakın zamanda Variety’de yayınlanan bir kapak haberinde Robbie, özgünlüğe yatırım yaparak LuckyChap’i bir eğlence imparatorluğuna dönüştürme hedeflerini paylaştı.

 

“Barbie’nin yarattığı etkiyi yaratacak daha fazla film yapmak istiyoruz,” diyor Robbie. “Neden harika bir yönetmenin, arkalarında büyük bir holdingin güvenini alıp sanat yapacakları başka bir büyük, orijinal, cesur fikir olmasın? Ben bunu gerçekleştirmek istiyorum.”