game of thrones’un yaratıcıları, yeni dizilerinin yayınlanmasına az kala hislerini paylaştı

game of thrones’un yaratıcıları, yeni dizilerinin yayınlanmasına az kala hislerini paylaştı


resmen kaygı karnavalı


Game Of Thrones“un yaratıcıları David Benioff & D.B. Weiss, HBO‘dan Netflix‘e geçtikten ve milyonlarca dolarlık geliştirme anlaşmasını imzaladıktan (200 milyon ila 300 milyon dolar arasında bir değere sahip olduğu söyleniyor) neredeyse beş yıl sonra nihayet iddialı ve maliyetli yeni bilim kurgu dizileri “3 Body Problem“dan detay vermeye hazır.

 

Diziyi tanımlamak zor; çok geniş kapsamlı, ancak 1960’ların Çin’inde genç bir kadının, uzay ve zaman boyunca günümüze kadar yankılanan kader kararını konu alıyor. Ve doğa kanunları açıklanamaz bir şekilde gözlerinin önünde çözüldüğünde, birbirine sıkı sıkıya bağlı bir grup parlak bilim insanı, insanlık tarihindeki en büyük tehditle yüzleşmek için alışılmışın dışında bir dedektifle güçlerini birleştiriyor.

 

“3 Body Problem” 21 Mart’ta Netflix’te prömiyerini yapıyor ve beklentiler yüksek. Dizi, Netflix’in bugüne kadar giriştiği en pahalı projelerden biri; Wall Street Journal’da yayınlanan yeni bir makaleye göre, bütçe bölüm başına 20 milyon dolar civarında (dizi sekiz bölümden oluşuyor, bu da bölüm başına ne kadar düşüp yükseldiğine bağlı olarak 160 milyon dolar gibi bir rakama tekabül ediyor).

 

Netflix’in senaryolu içerik başkanı Peter Friedlander’ın proje hakkında “Bu benim ve şirket için büyük bir bahis,” dediği aktarılıyor ki makalenin genel teması da bu: Weiss ve Benioff’un “Game Of Thrones”tan sonra aynı şekilde yapımcılık yapıp yapamayacakları.

 

Benioff, “‘Thrones’un ilk sezonu nispeten düşük bütçeliydi ve yeni sezonlara kıyasla kapsam ve ölçek açısından çok büyük değildi” dedi. Yardımcı showrunner, “3 Body Problem”ın gelecek sezonlarında efektlerin gerçekten artacağını” söyledi.

 

2020’de başladıkları söylenen “3 Body Problem”ın yapım aşaması da en az üç yıl sürdü. Beklentiler yüksek ve muhtemelen tavan yapmış olabilir, ancak makalede yaratıcılara duyulan güven de ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

 

Game Of Thrones’ta birlikte çalıştıkları eski HBO CEO’su Richard Plepler, “Bu adamlara anahtarları atıp iki yıl sonra geri gelebilir ve olağanüstü bir şey ortaya koyacakları konusunda çok rahat olabilirsiniz” dedi.

 

İkilinin kaygı seviyesini ölçmek zor. Daha önce proje üretmenin stresinden bu kadar açık sözlü bahseden yaratıcılara denk gelmemiştik.