netflix, oscar adaylığı kazanan animasyonunun arkasında duruyor

netflix, oscar adaylığı kazanan animasyonunun arkasında duruyor


youtube'tan yayınladılar


Nimona‘nın bu yılki Oscar’da En İyi Animasyon Film dalında aday olmasının ardından Netflix, projeye olan güvenini ortaya koydu. Filmin tamamını ücretsiz olarak izlemek üzere YouTube’ta yayınlayan şirket, kurduğu fütüristik ortaçağ dünyasına açıkça bir yakınlık duyuyor. Herhangi bir devam filmi ya da spin-off resmi olarak duyurulmamış olsa da, Nimona’nın yönetmeni bu animasyon dünyasını genişletmeye fazlasıyla hazır.

 

Yönetmen Troy Quane, animasyon dünyasında uzun bir geçmişe sahip olmasına rağmen, Nimona dışında sadece Spies in Disguise‘i yönetti. Quane; Buz Devri, Collision Course, Epic, Hotel Transylvania, 9 ve Arthur Christmas gibi filmlerde storyboard sanatçısı olarak çalıştı. Nimona’nın başarısının ardından Quane’in gelecekte daha fazla film yöneteceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Nimona Geri Dönecek mi?

Cartoon Base ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Quane, devam filmleri ve spin-off’lar aracılığıyla Nimona’nın dünyasına geri dönme fikrine değindi: “Bu karakterleri yaratmak ve dünyasını inşa etmek için bu kadar zaman harcadıktan sonra onlara aşık olmaktan kendinizi alamıyorsunuz. Yaratıcı kurgular olmaktan çıkıp hem birbirleriyle hem de biz yaratıcılarla gerçek duygusal bağları olan gerçek bireyler haline geliyorlar! Edindiğimiz bu yeni arkadaşlarla daha fazla zaman geçirmekten ve krallığın duvarlarının ötesinde onları hangi maceraların beklediğini keşfetmekten memnuniyet duyarım. Nimona gibi biriyle olasılıklar kelimenin tam anlamıyla sonsuz!”