the beatles’ın dört ayrı filmi geliyor

the beatles’ın dört ayrı filmi geliyor


büyük olay, gişe patlatır


The Beatles efsaneleri; John, Paul, George ve Ringo‘nun her biri farklı bir sinema filmine konu olacak.

 

Yönetmen Sam Mendes, her Beatles üyesinin bakış açısından bir tane olmak üzere dört ayrı film çekmeyi planlıyor. Bir basın açıklamasına göre, bu filmler “tarihin en büyük grubunun şaşırtıcı hikayesini anlatmak” üzere kesişecek. Paul McCartney, Ringo Starr ve merhum John Lennon ve George Harrison’ın aileleri, senaryosu yazılacak filmler için tüm yaşam öyküsü ve müzik haklarını bağışladı.

 

Mendes yaptığı açıklamada, “Tüm zamanların en büyük rock grubunun hikayesini anlatacak olmaktan onur duyuyorum ve sinemaya gitmenin ne demek olduğu kavramına anlam katacağım için heyecanlıyım” dedi.

 

Sony Pictures Entertainment dört filmi de 2027 yılında finanse edecek ve sinemalarda dağıtacak. Gösterim planlarıyla ilgili ayrıntılar vizyona girmeye yakın paylaşılacak, ancak stüdyo stratejinin “yenilikçi ve çığır açıcı” olacağının sözünü veriyor.

 

Dört filmin de aynı yıl içinde gösterime girmesi kesinlikle riskli bir girişim olacaktır. Ancak müzikal biyografi filmlerin gişedeki popülaritesi giderek artıyor: Baz Luhrmann’ın “Elvis” ve Paramount’un “Bob Marley: One Love”ı beklenenden daha büyük bir başarı elde ederken, Taylor Swift’in rekor kıran konserinin sinemaya uyarlanmış hali olan “The Eras Tour” küresel bilet satışları açısından birçok Hollywood serisini geride bıraktı. Antoine Fuqua, Michael Jackson’ın hayat hikayesini uzun metrajlı bir filme dönüştürüyor, Amy Winehouse’un “Back to Black” filmini merakla bekliyoruz ve Ridley Scott da Bee Gees’in yükselişini konu alan bir film yönetmek için görüşmelerini sürdürüyor. 

 

Harris yaptığı açıklamada, “Bunun benzersiz bir heyecan verici ve epik bir sinema deneyimi olmasını amaçlıyoruz: tüm zamanların en ünlü grubu hakkında tek bir hikaye anlatan dört farklı perspektiften anlatılan dört film” dedi. “The Beatles’ın ve Apple Corps’un onayını alarak bunu yapmak büyük bir ayrıcalık.”

 

Beatles ilk kez kendileri hakkında bir kurgusal bir filme tam destek veriyor. Grup, 1970’lerde grubun dağılmasını anlatan “Let It Be” ve Peter Jackson’ın Beatles albümü “Let It Be“nin yapım aşamasını anlatan “Get Back” gibi pek çok belgesele konu oldu. Grubun şarkıları 2007 yapımı müzikal “Across the Universe” ve 1978 yapımı “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” gibi filmlere de ilham verdi.