top gun oyuncusu barry tubb, devam filmi top gun: maverick’te görüntüsünün kullanımı nedeniyle paramount’a dava açıyor.

top gun oyuncusu barry tubb, devam filmi top gun: maverick’te görüntüsünün kullanımı nedeniyle paramount’a dava açıyor.


mahkemelik olmuşlar


1986’da Top Gun filminde uçan çocuk Leonard “Wolfman” Wolfe’u canlandıran aktör Barry Tubb, 2022’de vizyona giren devam filminde görüntüsünün izinsiz kullanıldığını söyleyerek stüdyoya dava açıyor.

 

Val Kilmer, Barry Tubb, and Tom Cruise in 'Top Gun'

 

Çarşamba günü Kaliforniya mahkemesinde açılan davada Tubb, görüntüsünü kullanma izninin “devam filminde kullanılmasını içermediğini” iddia ediyor. Söz konusu sahnede Hangman (Glen Powell) ve Coyote (Greg Tarzan Davis), Iceman (Val Kilmer), Goose, Maverick (Tom Cruise) ve Wolfman’in eski bir fotoğrafına rastladıklarında Rooster Bradshaw’un (Miles Teller) aslında merhum Goose’un (Anthony Edwards) oğlu olduğunu öğreniyorlar.

 

Şikayete göre, görüntü “davacıyı açıkça ortaya koyan dört çekimlik bir yakın plan” ve “[Tubb’ın] sahnedeki benzerliği tesadüfi olmayan bir şekilde.” Ayrıca Tubb, fotoğrafın aslında orijinal oyuncuların kamera arkası çekiminin değiştirilmiş bir versiyonu olduğunu ve bu nedenle değişikliklerin görüntünün “sözde telif hakkını yok ettiğini” söylüyor.

 

Tubb’ın şikayetinde stüdyonun “davacının görüntüsünü Top Gun’da herhangi bir amaçla kullanmak için hiçbir zaman izin veya yetki istemediği” ileri sürülüyor: Davacı ve Paramount tarafından imzalanan orijinal sözleşme, davacının görüntüsünün orijinal Top Gun’ın ötesinde ya da Top Gun ile ilgili promosyonlarda kullanılmasını öngörmedi.

 

Tubb, belirtilmemiş telafi edici ve cezai tazminatlar talep ediyor ve jüri tarafından yargılanmayı talep ediyor.