wes ball, kingdom of the planet of the apes’i yaparken avatar’ı örnek aldı

wes ball, kingdom of the planet of the apes’i yaparken avatar’ı örnek aldı


maymunlar geri dönüyor


Wes Ball, Kingdom of the Planet of the Apes‘i yöneterek destansı bir görev üstlendi. Ve epik bir şey yapmak için, daha önce epik filmlerde çalışmış birini getirmek en iyisidir. Görsel efekt konusunda Avatar’dan daha büyüğü olamaz gibi. İşte bu yüzden Ball, Avatar üzerinde çalışmayı yeni bitirmiş olan yapımcılar Rick Jaffa ve Amanda Silver’la görüştüklerini ve Josh Friedman’ı bir sonraki Apes filmi için ideal yazar olarak önerdiklerini açıkladı. Friedman, Ball’un yapmak istediği filmin bir Akira Kurosawa filmine benzediğini öne sürdü ve Ball da bunun doğruluk payı olabileceğini düşündü.

 

Geçtiğimiz günlerde Ball’a soru soran gazetecilerden biri daha sonra filmde The Mandalorian’da yapılan çalışmalarla ünlenen Volume teknolojisinin kullanılıp kullanılmadığını sordu. Ancak Ball, kullanılan teknoloji belirgin bir şekilde farklı olduğu için Avatar’ın filmin yapımı için daha çok bir kılavuz olduğunu açıkladı.

 

“Volume, Mandalorian için 3D ekran sahnesi haline geldi, bu yüzden şimdi kafa karıştırıyor. Sorun o değil. Bunların hiçbirini yapmadık. Temelde mekanda çekim yaptık ya da tamamen CG, bilirsiniz Avatar’ın yaptığı gibi karakterler. Avatar’a, The Mandalorian’ın yaptığından daha yakınız. “

 

Wes Ball Maymunların Gerçek Hissettirmesini İstiyor

 

Ball’a göre filmin anahtarı, James Cameron’ın muhteşem başarısının bütçe seviyesinde olmadıklarını kabul etse de, Pandora’nın Avatar’da hissettirdiğine benzer şekilde, yeşilliklerin arka planında CGI ve görsel efektler kullanmak ve dünyanın “yaşanmış” gibi görünmesini sağlamakmış. Ayrıca yönetmen, her şeyin mümkün olduğunca eskimiş ve yıpranmış görünmesini sağlarken, bazı malzemelerin gideceğini ama diğerlerinin kalacağını da göz önünde bulundurmak istiyor. 

 

“Altında varoluşumuzun kalıntıları olan o yemyeşil, güzel dünyaya geri dönmek istedim” diye açıklıyor. “Oraya bilinçli olarak gitmek istedik. Bu dünyayı ziyaret etmek istiyorsunuz. Daha önce de söyledim, bunu biraz daha Avatar gibi yapabilir miyiz? O kadar uzağa gidemeyiz. Ben James Cameron değilim. Yüz milyonlarca dolarım yok. Ama şöyle bir film yapabilir miyiz? Şurayı keşfetmek istiyorum. O binaya tırmanmak istiyorum. O yerde yaşamak istiyorum ve etrafta böcekler uçuşuyor ve bunu gerçek kılmak istiyorum. Üzerinde en çok konuştuğumuz şey buydu.” 

 

Kingdom of the Planet of the Apes 10 Mayıs’ta sinemalarda gösterime giriyor.