yeni game of thrones yan dizisi muhtemelen aegon’s conquest

yeni game of thrones yan dizisi muhtemelen aegon’s conquest


yazarı bile belli


HBO bir Game of Thrones yan dizisi daha geliştiriyor.

 

Şirket uzun süredir tartışılan Aegon’s Conquest fikrini masaya koydu. 

 

HBO, Matt Reeves’in The Batman’inde isimsiz olarak çalışan ve yakında vizyona girecek olan The Batman Part II’nin senaristlerinden Mattson Tomlin ile ortaklık kuruyor. Tomlin ayrıca Keanu Reeves’in çizgi romanı uyarlaması BRZRKR’yi ve Netflix için hazırladığı animasyon Terminator dizisini de kaleme aldı.

 

Aegon’un Fethi, Targaryen’lerin Westeros’u kanlı ve acımasız bir şekilde fethetmesini anlatan, hit olmuş yan dizi House of the Dragon’un bir öncesini anlatıyor. Hikaye, kardeş eşleri Rhaenys ve Visenya ile ejderhalarıyla birlikte Westeros kıtasını fetheden istilacı Aegon Targaryen’i takip ediyor. Aegon sadece iki yıl içinde Yedi Krallık’ın altısını başarılı bir şekilde birleştirmiş, sadece Dorne başarılı bir şekilde direnebilmiştir.

 

Bir kaynak projeyi George R.R. Martin’in epik fantezi evrenine “temellere dönüş” yaklaşımı olarak tanımladı. Variety daha önce Aegon’s Conquest’in geçen yılın başlarında tartışılan bir fikir olduğunu yazmıştı.

 

Thrones’un 2019’da sona ermesinden bu yana, birçok prequel (ve bir devam filmi fikri) geliştirildi ve bazılarının artık aktif olmadığı düşünülüyor. Ancak HBO, bir zamanlar umut vaat eden bir fikrin farklı bir yazar altında yeniden geliştirilme şansı her zaman olduğu için herhangi bir seçeneğin tamamen masadan kalktığını söylemeyi tercih etmiyor.

 

Çabalar sonucunda iki yeşil ışık alan dizi ortaya çıktı: Bu yaz ikinci sezonu başlayacak olan House of the Dragon ve A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight