IPHONE’LAR GAMEBOY’A DÖNÜŞÜYOR

IPHONE’LAR GAMEBOY’A DÖNÜŞÜYOR


Nintendo Artik Cepte


80’lerde Nintendo, Sega, GameBoy, Atari, Amiga ve Commodore 64 gibi çocukluğumuzun en güzel yıllarındaki en yakın arkadaşımız olan oyun konsollarına hasret çekenler, müjdemizi isteriz. Bu retro oyun konsollarına uzun süredir hasret çeken tasarımcılar da bir bir dökülmeye başladı. Çok değil, daha birkaç gün önce Bungle isimli bir tasarımcının elleriyle yaptığı mini Nintendo oyun konsolunu sizlere anlatmıştık. iPhone’lar özelinde birçok oyuna iTunes Store’dan ulaşabiliyor olsak da; akıllı telefonlar GameBoy oynarmışcasına tat vermiyor. O yüzden hep o döneme bir özlem duyuyoruz. Telefondan oyun oynamak her zaman kulağa eğlenceli gelse de, hiçbir şey bir GameBoy’un yerini tutamaz. Sesimizi duyan AJDesign Studio’nun tasarladığı aparat, akıllı telefonlarınızı birer GameBoy’a dönüştürüyor.  

 

 

iPhone 5, 5c, 5s, iPod 5 ve iPad Mini gibi Apple ürünlerine uygun olan G-Pad ile tüm GameBoy oyunları oynama keyfini yaşayabileceksiniz.

 

 

AJDesign Studio çalışanlarının tasarımı olan G-Pad isimli cihazının tanıtımı geçtiğimiz günlerde IndieGoGo üzerinden yapıldı. Silikondan yapılan G-Pad’lerin kullanımı çok basit. Telefona takılarak iPhone’un dokunmatik düğmelerinin üzerine getirilerek oyunlarda kolaylıkla kullanılabiliyor, oynayan kişiyi GameBoy oynuyormuşcasına keyiflendirebiliyor.  

 

 

Altı farklı çeşitten oluşan renk seçeneğiyle G-Pad’ler; metrobüs, otobüs, vapur yolculuklarınızı şenlendirmek için birebir.  

 

 

AJDesign Studio’nun IndieGoGo’da desteğinizi beklediği G-Pad’lere katkıda bulunmak için ŞURAYA tıklayın.