CASTRO HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ

CASTRO HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ


Castro’nun Eski Korumasi Castro’nun Bilinmeyen Yönlerini Açikliyor 


Eski Küba lideri Fidel Castro'nun eski koruması Juan Reinaldo Sánchez açtı ağzını yumdu gözünü. Eski korumanın Castro'nun ölümünün ardından cesaret bulup kalemi eline aldığı kitabında onun hakkında doğru bildiğimiz yanlışlar tek tek gün yüzüne çıkıyor.

 

 

Kitabında Castro'nun Karayipler civarında kendi özel yatıyla okyanus keyfi yaptığını anlatan Sánchez, kırk yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek detaylar da veriyor. Bunlardan bir tanesi de Fidel Castro’nun nereye giderse gitsin sağlığıyla ilgili bir sıkıntı yaşaması halinde ihtiyaç duyulur diye yanında her daim iki kan donörü insan bulundurması.

 

 

Castro’nun 17 yıl boyunca korumalığını yapan Sánchez kitabında, Castro’nun çok zeki ve karizmatik fakat aynı zamanda soğukkanlı, manipülatif ve egosantrik olduğunu söylüyor ve bu iddiasını kendi anılarıyla destekliyor. 

 

Fransız gazeteci Axel Gyldén ve L'Express Magazine'den bir muhabirin yardımıyla hazırlanan kitap geçtiğimiz Çarşamba kitapçılardaki yerini aldı. Fidel Castro'nun içinde taşıdığı minik Dolce Vita’nın üzerindeki sis perdesini aralayan kitabı kaleme alan eski koruma Juan Reinaldo Sánchez, kitapta aynı zamanda Castro’ya duyduğu büyük sevgi ve özleme de atıfta bulunuyor.  Castro’yu bir tanrı gibi sevdiğini, onun için her şeyi yaptığını ve zamanında onun için ölmeyi bile göze aldığını söylüyor.