HUKUK TANIMAYAN BİR VALİ VE HES DAVASI

HUKUK TANIMAYAN BİR VALİ VE HES DAVASI


Türkiye’ye Hoşgeldiniz


Köylülerin mahkeme masraflarını ödemek için ineklerini sattığı HES davasında çıkan durdurma kararını Giresun Valisi tanımadı.

 

Kazım Delal’i geçtiğimiz haftalarda kazandığı zafer ile kutlamıştık. Delal, Büyükdere Çayı üzerine kurulması planlanan HES projesini durdurmak adına elinden geleni ardına koymamış ve dava uğruna çektiği krediler için elinde avucunda ne varsa satmıştı. Mahkeme sürecinin sonunda HES projesinin durdurulması yönünde karar çıkmıştı. Fakat bu kararı tanımayan Giresun Valisi, şirkete üç ay daha çalışma izni verdi. Başlanan inşaatın şu an durdurulmasının heyelan tehlikesi yarattığını iddia eden Giresun Valisi, mahkemenin kararını bir kalemde çiğnemiş oldu.

 

 

HES inşaatının başından beri verdiği zararları göz ardı eden Vali’nin bir anda doğa gönüllüsü olmasını, Derelerin Kardeşliği Platformu kurucusu Remzi Kazmaz “Vali bey şimdi çevreci oldu. Biz, davanın başından beri HES projesinin gerek inşaatı, gerekse de işletme aşamasında çevreye olumsuz etkileri olacağını söylemiştik.  HES projesi sırasında inşaat faaliyetlerinin dik ve eğimli yapısı olan bölgede kaymalara sebep olacağını belirterek, heyelan gerçekleşmesi ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtmiştik. Heyelanlar ile bölgede yaşayan insanların can ve mal güvenliğinin tehlike altında olduğunu, baraj projesinin büyük bir çevre kıyımına ve afetlere yol açacağını, bitki örtüsünün ve canlı türlerinin yaşamlarının olumsuz etkileneceği gerçeğini açıkça ifade etmiştik.” diye açıklıyor.