ISLIK ÇALMAYI YETENEK SANAN ADAM

ISLIK ÇALMAYI YETENEK SANAN ADAM


Her Şeyiyle Bambaşka Türkiye


Senelerdir “Sen baya yeteneklisin!” diye diye etrafındakilerin ıslık çalmayı yetenek olarak yutturduğu Temel Baş ile tanışın.

 

 

70 yaşındaki Temel Baş, kendini “Dudaklarıyla klarnet çalabilen adam” olarak tanıtıyor. Peki dudaklarıyla klarnet çalmak nasıl bir eylemdir? Dudaklarıyla klarnet çalan biri dünya çapında bir yetenek olmalı mıdır? Temel Baş aslında bir mucize midir? Dudakla klarnet çalmak bildiğiniz ıslık çalmaktır sevgili Play Tuşu okurları. Çevresindekilerin Islıkçı Temel adını takmasına rağmen kendini benzersiz bir yetenek olarak lanse eden Baş, sizi yeteneğiyle şok etmeyecek.

 

 

Ülkemizde yaklaşık 67.874.213 kişinin sahip olduğu bu yetenek için hiçbir eğitim almadığını ısrarla belirten Temel Baş, kafalardaki “Acaba İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Islık Bölümü’nden mi mezun bu amca?” sorularını bir kalemde siliyor. Baş’ın kendi deyimiyle en iyi yorumladığı şarkılar arasında Hekimoğlu, Dağlar Dağlar, Yağdır Mevlam Su ve Sivas’ın Yolları var. Yaşının ilerlemesi yüzünden dudaklarının daha çok kuruduğunu söyleyen ve yeteneğini sergilemekte zorlandığını belirten Temel Baş’a bol bol su içmesini öneriyoruz.

 

 

Anadolu Ajansı’nın yiyecek otomatından bozma muhabirinin sesiyle Temel Baş’ın benzersiz yeteneğiyle sizi baş başa bırakıyoruz: