JIM MORRISON’I KİM ÖLDÜRDÜ?

JIM MORRISON’I KİM ÖLDÜRDÜ?


Marianne Faithfull’dan Büyük İddia


Müziğin en nevi şahsına münhasır isimlerinden biri olan Jim Morrison’ın ölümü ile ilgili yepyeni teori Marianne Faithfull’dan geldi.

 

Canımız kanımız Lizard King, 3 Temmuz 1971’de aramızdan ayrıldığında henüz 27 yaşındaydı. The Doors gibi müzik tarihinin akışını değiştiren bir grubun her şeyi olan Jim Morrison’ın ölümünün kaza mı yoksa intihar mı olduğunu hala gizemini koruyor. Bu acı kayıp hakkında bilinen tek şey Morrison’ın aşır dozda uyuşturucu yüzünden hayatını kaybetmiş olması. Jim Morrison ile arkadaş olan Marianne Faithfull, bugün yepyeni bir teori ile karşımıza çıktı.

 

MOJO’ya konuşan Faithfull o dönemde Jim Morrison’ın uyuşturucu satıcısı olan Jean de Breteuil ile birlikte olduğunu ve Morrison’a son eroinini sevgilisinin verdiğini söyledi. “O akşam Jim Morrison ile birlikteydik ama olay sırasında orada değildim. Kendi sevgilimi bildiğim için söylüyorum, o akşam Morrison’ın satın aldığı eroin fazla güçlüydü. Bu yüzden Jim’in ölümünün kaza olduğunu söyleyebilirim.” diyen Marianne Faithfull, yıllardır devam eden tartışmaya bir boyut daha kattı.