RAKİBİMİZİ TANIYALIM: ELEKTRONİK MÜZİĞİN JÖNLERİ DARKSIDE

RAKİBİMİZİ TANIYALIM: ELEKTRONİK MÜZİĞİN JÖNLERİ DARKSIDE


Yilin En Heyecanli Buluşmasina Günler Kaldi


Play Tuşu ve Orange Date'in katıldığı kura çekiminde ikiliyle aynı gruba düşen seribaşı Darkside, 2 Eylül'de İstanbul'daki Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak. Tangocu Arjantin ve sambacı Brezilya da dahil olmak üzere sahne aldıkları her yeri insanüstü performansları ile dize getiren elektronik müziğin jönlerinin en büyük avantajı geçtiğimiz yıl yayınladıkları evladiyelik albüm Psychic.

 

 

Neredeyse tüm albüm kritiklerinden Barış Manço ile Adam Olacak Çocuk'taki gibi 10 tam puan almayı başaran Darkside'ın lideri "Harika çocuk" lakaplı Nicolas Jaar. Elektronik müziğin yeraltından yeryüzünü inleten adımlarla yükselen Şili asıllı New York'lu çocuğu, kendi solo işleriyle halihazırda otoriteler tarafından kısa sürede el üstünde tutulmaya başladı. Lakin; Jaar'ın yetenek skalası o kadar genişti ki tek bir proje ile yetinmek bizlere de kendisine de büyük haksızlık olurdu. İşte tam bu sırada sarı yetenek Dave Harrington devreye girdi. Jaar'ın solo konserlerinde kendisine sahnede eşlik eden Harrington, Darkside elmasının ikinci yarısı olacaktı. İkilinin tanımsız yetenek ve yaratıcılıkları single'ların ardından Psychic'te son şeklini aldı. Albümle ilgili okuduğumuz en güzel yorumlardan biri kesinlikle Darkside'ın özetiydi; "Pink Floyd günümüzde kurulmuş bir grup olsaydı tahminen Darkside olurdu."

 

 

Sadece stüdyo müzsiyenliğiyle sınırlı olmayan yetenekleri izleyen herkesin aynı ortak paydada birleşmesine sebebiyet veren canlı performanslarının tetikçisi oldu. Darkside kısa sürede dünyanın en heyecan verici canlı deneyimlerinden birini sunan gruplardan biri olmuş ve müzik dünyasının en kıymetli festivallerinde ağızları açık bırakmayı başarmıştı.

 

 

İşte böyle bir ortamda ikilinin İstanbul'a uğrayacak olması; gerçekten de ülkemizde yılın, hatta on yılların en heyecan verici konserlerinden birinin yaklaştığının habercisi. Grubun dağıldığını açıklaması ise bu konseri gerçekten de "torunlara anlatılası" klasmanına sokuyor. Organizasyonu düzenliyor olmamıza rağmen bu konser için, Darkside'ın son 7 konserinden birini izleyebileceğimiz için en az sizler kadar heyecanlıyız. Biletlerin ışık hızında tükendiğini bir kez daha hatırlatıyor ve Darkside'a giriş şansınızı son güne bırakmamanızı en iyi arkadaşınızcasına tavsiye ediyoruz. Konser sırası ve sonrasında karşılaşacağınız güzel mi güzel süprizler için de şimdiden gaza gelmenizi öneriyoruz. Orada görüşmek dileğiyle!

 

 

DARKSIDE BİLETİNİZE KAVUŞMAK İÇİN SİZLERİ ŞURAYA ALALIM

FACEBOOK ETKİNLİK SAYFASI İÇİN DE BURAYA ALALIM

KONSER GÜNÜ DE SİZİ, EVET HEPİNİZİ KÜÇÜKÇİFTLİK PARK'A ALALIM