PREZERVATİFLERİ ATIN: ERKEKLER İÇİN YENİ DOĞUM KONTROL YÖNTEMİ YOLDA

PREZERVATİFLERİ ATIN: ERKEKLER İÇİN YENİ DOĞUM KONTROL YÖNTEMİ YOLDA


Her Eve 3 çocuğa Son 


Doğum kontrol haplarının sürekli kullanımı halinde ortaya çıkabilecek yan etkileri senelerdir tıp dünyasının ve kadınların kafasını karıştırmakta. En ciddi riskleri arasında tromboembolik atakların bulunduğu, onun dışında mide bulantısı, migren ve kilo alma gibi rivayetleri de bünyesinde bulunduran doğum kontrol hapları günümüze kadar insanları hep ikiye ayırdı. Kadınlar için daha başka doğum kontrol yöntemleri de mevcutken, erkekler için neşter altına yatmak gerektiğinden çok tercih edilmeyen vazektomi ve hissiyatı azalttığı için üvey evlat muamelesi gören prezervatif olmak üzere iki seçenek bulunmakta.

 

Bu yüzden “İş başa düştü” diyen kadınlar günlük bazda ‘’Hapımı almayı unuttum mu?’’ diye panik ataklar geçirebilirken nihayet bilim bu işe de el attı. Parsemus Foundation’ın yürüttüğü bir çalışma erkekler için ameliyatsız, prezervatifsiz ilk doğum kontrol yöntemi olan ‘Vasalgel’ üzerinde çalışıyor.

 

 

Bugüne kadar babunlar üzerinde deneyi yapılan, önümüzdeki sene insan denemelerine başlanacak olan ve 2017’de kavuşulması beklenen yöntemde hamilelik riskine karşı korunma, erkeklerin spermlerine baraj görevi gören bir enjeksiyon ile sağlanıyor. Daha çok kitleye ulaşabilmesi için fiyatının makul tutulmasının planlandığı yöntemin geri dönüşü de var. Eğer ‘’Senden çocuğum olsun istiyorum’’ kafalarına girerseniz, başka bir enjeksiyon ile spermlerinizin önünü açabileceksiniz.

 

Bu yöntemin sizi hiç bir zührevi hastalıktan korumayacağının uyarısını yapıyor, her şeyin başı sağlık diyoruz, gerisini siz anladınız.