HELLO KITTY 40. YAŞINI TÜYAP’TA KUTLUYOR

HELLO KITTY 40. YAŞINI TÜYAP’TA KUTLUYOR


Benjamin Button'in Kedisi


Yuko Shimizu tarafından Sanrio şirketi için yaratılan, bu yıl 40 yaşına basan ama daima 3. sınıf öğrencisi olarak kalan, ağzı olmayan Japon kediciği Hello Kitty’nin gerçek kimliğini geçtiğimiz aylarda öğrendik ve o gün bugündür hiçbir şey eskisi gibi değil. Kendisinin kedi değil, bir çizgi film kahramanı, küçük bir kız, bir arkadaş olduğunu öğrendiğimiz Hello Kitty, hayatı sorgulamamıza, aklımızda “Goofy bir köpek mi? Mickey Mouse bir fare mi?” gibi deli sorular belirmesine sebep olmuştu. Benjamin Button’lık konusunda Ajda Pekkan ile yarışan Hello Kitty, 40. yaşını şaşalı bir retrospektif ile Los Angeles’ı küçük Tokyo’ya çevirmeye yeminli Japanese American National Museum’da kutluyor.

 

 

 

11 Ekim’de başlayan ve Nisan’a kadar sürecek olan ‘Hello! Exploring the Supercute World of Hello Kitty’ isimli sergi,  birden fazla küratör ile Sanrio arşivlerinin katkısıyla minik kediciğin Amerika’daki ilk geniş kapsamlı retrospektifi olma özelliğini taşıyor. Los Angeles ve çevre illerdeki Hello Kitty hayranlarının akın ettiği sergi, Hello Kitty’nin tatlılıktan öldüren dünyasına açılan bir kapı olmayı amaçlıyor.

 

 

Los Angeles’taki Hello Kitty çılgınlığı bununla da bitmiyor ve hayranlar Kitty’li sergi, workshop, ders ve panellere doysun diye 30 Ekim – 2 Kasım arasında MOCA’daki The Geffen Contemporary’de dünyanın ilk resmi Hello Kitty Convention’ı düzenleniyor.