BÜTÜN GÜN CALL OF DUTY OYNAYIP 1 MİLYON DOLAR KAZANMAK

BÜTÜN GÜN CALL OF DUTY OYNAYIP 1 MİLYON DOLAR KAZANMAK


Kalkma Artik Şu Bilgisayarin Başindan Evladim


Genelde insanlar tarafından boş iş olarak görülen bilgisayar oyunları zaten devasa olan sektörlerini daha da devasa hale getirmeye devam ediyor. Hali hazırda milyon dolarların döndüğü sektör, internetin gelişmesiyle oyunculara da ciddi bir gelir kapısı olmaya başladı. Dünya çapında oyun turnuvalarının da ortaya çıkmasıyla nur topu gibi bir “profesyonel oyuncu” kavramı hayatımıza girdi.

 

 

Oyun turnuvalarında ödüller artık milyon dolar sınırlarına ulaşmış durumda. Sıradaki haberimiz profesyonel oyunculuğun nerelere geldiğinin canlı kanıtı niteliğinde. Amerika’da 22 yaşındaki Matt Haag sadece Call of Duty oynayarak yılda tam 1 milyon dolar kazanıyor. Karşınızda olsa ergen diye dalga geçeceğiniz Haag’ın Twitter’da 800 bin, Youtube kanalında ise 1.5 milyondan fazla takipçisi var. Yarışmalara katılmak dışında sürekli video çekip takipçileriyle paylaşan Haag’ın gelirinin önemli bir kısmı da buradan geliyor. Red Bull’un sponsor olduğu Haag’ın turnuva için seyahat masrafları da firma tarafından karşılanıyor. Anlayacağınız ekmek elden su gölden yaşayan Haag’ın tek yapması gereken Call of Duty oynamak.

 

 

Oyun sektörü böyle gelişmeye devam ederse yakında ebeveynler çocuklarını bilgisayar başından kaldırmaya değil, bilgisayarın başında tutmaya uğraşacak gibi görünüyor.