ÇAY BARDAĞINI VİSKİ BARDAĞI DİYE KAKALAMAK

ÇAY BARDAĞINI VİSKİ BARDAĞI DİYE KAKALAMAK


Asrin Dolandiriciliği 


Sabah ofise geldiniz, çayçı ağabeyden şöyle demli bir çay istediniz. Anamızdan babamızdan, dedelerimizin dedelerinden miras çay bardağından şapırdata şapırdata içtiniz çayı. Ama bilmiyorsunuz ki o bardak aslında viski bardağı diye gavur diyarlarında masum insanlara kakalanıyor. Mahallemizin çocuğu çay bardağının bu enteresan yolculuğunun başkenti ise şu site.

 

 

Ülkemiz öğrenci evlerinde yokluktan dolayı bira bile içilmiş, Akın Balık'ta rakı servisinde kullanılmış çay bardağının yeni adresi viski. Cardinalspirits.com'un dolandırcı esnaf edasıyla hafta sonları Yozgat'taki toptancıdan tanesi 50 kuruşa satın alıp 25 dolara sattığı çay bardağı yeni bir ticari çakallık öyküsünün öznesi konumunda.

 

Utanmadan infografik yapmış bir de;

 

 

 

Bir de açıklaması var ki aman allah… İddiaya göre yüzyılların çay bardağı İskoçya'daki uzun araştırmalar sonucu David Hill tarafından keşfedilmiş. Toplumsal mirasımıza bir gecede çöken İskoç arkadaşları esefle kınıyor, gerekli protestoların başlatılması için Chance.org'daki imza kampanyalarına bir yenisinin daha eklenmesini bekliyoruz.