“DERTLİ GÖNÜLLERE GİREN İŞTE BENİM ZEKİ MÜREN” SERGİSİ UZATILDI

“DERTLİ GÖNÜLLERE GİREN İŞTE BENİM ZEKİ MÜREN” SERGİSİ UZATILDI


Sanat Güneşi'nin Görünmeyen Yüzü


Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Yapı Kredi Private Banking ortaklığıyla düzenlenen ve 19 Aralık’ta açılan “İşte Benim Zeki Müren” sergisinin 20 Aralık’a kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebileceğinin haberini havai fişekler eşliğinde vermiştik. “Rakı sofrası kurulduğunda, Zeki Müren dinlemeyen bizden değildir” diyenlerin koşarak gittiğini tahmin ettiğimiz sergiden bayram havası estiren bir haber daha geldi.

 

 

 

 

20 Aralık’ta biteceği duyurulan sergi, 15 Ocak 2015’e kadar uzatıldı. Sanat Güneşi Zeki Müren’in çocukluğundan gençliğine, sanat hayatından seyahat maceralarına uzanan sergide 10.000’den fazla fotoğraf bulunuyor. Ayrıca sanatçının kostümleri, mektupları, kişisel notları, şiirleri ve plaklarının da yer aldığı “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, Sanat Güneşi'nin mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştiriliyor.

 

 

 

 

 

 

Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz efsanesi Zeki Müren’in görülmeye değer hayatının sergisini, ajandanıza not etmenizi tavsiye ederiz. Bu tavsiyemizde de ısrarcı oluruz.