SEVE SEVE YA DA ÖTEKİ TÜRLÜ ÇİZİM YAPMAYI ÖĞRETEN İCAT

SEVE SEVE YA DA ÖTEKİ TÜRLÜ ÇİZİM YAPMAYI ÖĞRETEN İCAT


Teknolojinin Kolaylaştırdığı Hayatlar


Günümüz teknolojisinin hayatlarımızın içine fazlasıyla girdiği malumunuz. Elimizdeki akıllı telefonları canımızdan bir parçaymışçasına düşürmüyor, gerçek dünyanın yerine sosyal medyayı ikamet bölgesi belliyoruz. Teknoloji bağımlılığının iyi ve kötü yanlarını kantara eşit olarak dağıttığımızda ise kazananın hangi taraf olduğundan pek emin olamıyoruz. Çünkü hayatımızı kolaylaştıran onca artısına rağmen, yeri geldiğinde bizleri dünyanın geri kalanından koyalıkla soyutlayabiliyor arkadaşımız teknoloji…

Neyse ki bugün teknolojinin ters tarafından kalkmayan bir gelişmeyle sizlerle olacağız. Copenhagen Institute of Interaction Design öğrencisi Saurabh Datta’nın robot teknolojisiyle içli dışlı olup sonucunda elde ettiği prototip Teacher ile bir enstrüman çalmayı, yazı yazmayı veya çizim yapmayı öğrenmeniz çok daha kolaylaşabilir. Giyilebilir bir teknolojinin ürünü olan Teacher, hareket sensörleriyle kaplanmış robotik bir eldiven. Sayesinde hangi notaya basmanız, harfi nasıl yazmanız veya çizim yaparken kalemi nasıl tutmanız gerektiği konusunda yardım alabilir, böylelikle öğrenme hızınızı gözle görülür bir şekilde arttırabilirsiniz.

Datta’ya bu proje için ilham olan şey ise ta ilkokul günlerine dayanıyor. Yazı yazmayı ilk öğrendiği zamanlarda yaşadığı zorluklar her aklına geldiğinde Teacher konseptinin fazlasıyla işine yarayabileceğini düşünen Saurabh Datta’ya “Geç olsun, güç olmasın” diyor ve geliştirildiğinde birçok avantajı beraberinde getirebilecek projesi için başarılar diliyoruz.