BÜYÜK YÖNETMENLERİN MİNYATÜR MODELLERİ

BÜYÜK YÖNETMENLERİN MİNYATÜR MODELLERİ


King Cuts


Film aşıkları için biraz pahalı ama en güzel hediyeyi bulmayı başardık! Yetenekli Mike Leavitt, nam-ı diğer ReMike’ın yarattığı heykeller akıllara zarar detaylarıyla insanı adeta büyülüyor. 

Öncelikle şunu söyleyelim, heykel dediğimiz figürler 45 cm boylarında. Yapım sürecinde Leavitt, önce tahtayı oyuyor, daha sonra hamurla gereken detayları tamamlıyor ve boyama aşamasıyla işlem sonlanıyor. Sanatçının sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden yarattığı King Cuts serisi, 16 ikonik yönetmeni, mihenk taşı karakterleriyle birleştiriyor. Bir taşla iki kuş karesini heykelle sunabilen sanatçı, hikaye anlatanları en iyi şekilde ödüllendirmiş. Seçkide, Kathryn Bigelow, James Cameron, Stanley Kubrick, Tim Burton, Steven Spielberg, Quentin Tarantino, Martin Scorsese, George Lucas ve David Lynch gibi devler yer alıyor.

Sanatçının projenin arkasında yatan düşüncesi ise, sanatın yüzyıllarca evrilmiş ve beden değiştirmiş olsa da ölmemesine vurgu yapmak ve günümüzün sanat anlayışına kendi yorumunu katmak. Yüzyıllarca resim ”asıl olay”ken, daha sonra fotoğraf, sinema, edebiyatçılar gündeme geldi. “Herhangi bir boyuttaki en iyi sanat sinemadır.” sonucuna varan Leavitt, bizi King Cuts ile baş başa bırakıyor.