ALEXANDER MCQUEEN ROLÜ JACK O’CONNELL’A EMANET

ALEXANDER MCQUEEN ROLÜ JACK O’CONNELL’A EMANET


Yönetmen: Andrew Haigh


45 Years’ın yönetmeni Andrew Haigh’in çekeceği Alexander McQueen biyografisinde ünlü moda tasarımcısını canlandıracak isim belli oldu: Starred Up ve Unbroken’dan tanıdığımız Jack O’Connell.

Henüz adı tam olarak belli olmayan (bir ara The Ripper olacağı söyleniyordu) film, Andrew Wilson’ın Blood Beneath the Skin adlı kitabından uyarlanacak ve McQueen’in Horn of Plenty adlı 2009 sonbahar/kış kreasyonunu oluşturma süreci üzerinden ilham perisi Isabella Blow’la olan ilişkisi odaklanarak 2010’daki intiharına giden dönemi anlatacak.

Çekimlere önümüzdeki baharda başlanması planlanan filmin dağıtımcısı Pathe, şöyle bir açıklamada bulundu: “2009’da Alexander McQueen gelmiş geçmiş en iyi gösterilerden birini sundu – ondan önce gelen 15 yıldaki tasarımlarının muhteşem bir şekilde yeniden işlenmiş haliyle… Bu, annesine adadığı, ayrıca hayatından ve sanatından bir anlam çıkarmaya çabaladığı bir şovdu. Film, McQueen’in bu gösteriye kadar olan aylarda yaşadıklarına odaklanıyor ve o dev markanın ardındaki adamın samimi bir portresini çiziyor – tasarımlarıyla modayı sanata çeviren bir dehanın methiyesine dönüşüyor.”