74. ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ’NDEN MANZARALAR

74. ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ’NDEN MANZARALAR


Hollywood, Foreigners and Press


74. Altın Küre Ödülleri, bildiğiniz üzere dün gece sahiplerini buldu. Biz de şöyle ödüllerin yanı sıra gecenin de bir üzerinden geçelim, töreni kaçıranların da boynu bükük kalmasın dedik.

Her yıl Hollywood Foreign Press Association tarafından yılın en iyi film ve dizilerine verilen Altın Küre Ödülleri’ni bu yıl Jimmy Fallon sundu ve hatta sunmakla kalmayıp La La Land’ın paradosini canlandırdığı açılış şovuyla geceye müzikal bir başlangış yaptı.

Another Day of Sun ile başlayıp City of Stars ile biten parodide; Arrival’dan Amy Adams, Westworld’ün Dolores’i Evan Rachel Wood, birkaç stormtrooper, Mr. Robot’un Rami Malek’i, Stranger Things’in çocukları ve daha nicesi yer alıyor.

Meryl Streep ise törende yaşam boyu onur ödülü Cecil B. DeMille’ı alırken yaptığı konuşmada isim vermeden yaptığı göndermede; ABD Başkanı Donald Trump’ı, yabancılar hakkındaki sert tutumu ve engelli bir gazeteciyle dalga geçişi üzerinden eleştirdi.

Konuşma sırasında duygusallaşan ve herkesi empati kurmaya davet eden Meryl Streep, salonda bulunan yabancı kökenli sanatçıları örnek vererek “Hollywood, yabancı sanatçılarla dolu. Bu ülkede yabancıları istemiyorsanız futbol maçından başka izleyecek bir şeyiniz kalmaz” diyerek gönüllerde bir kez daha taht kurdu.

Aday olduğu 7 dalda da ödül alarak Altın Küre rekorunu kıran La La Land’in Ryan Gosling’i, komedi/müzikal’de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken filmin yönetmeni Damien Chazelle ve rol arkadaşı Emma Stone için “Bu ödül üçümüzün, istiyorsanız üçe bölüp paylaşalım ama hangi parçayı kim alacak şimdi karışıklık olur, siz ne demek istediğimi anladınız” diyerek başladığı konuşmasında, herkese teşekkür etmek için yeterli zamanı olmadığını, o yüzden sadece bir kişiye düzgünce teşekkür etmek istediğini söyleyerek eşi Eva Mendes’e şu sözlerle seslendi:
“Ben şarkı söyleyip dans ederken, piyano çalıp bir filmde yaşayabileceğim en iyi şeyleri deneyimlerken; eşim aynı zamanda ikinci çocuğumuza hamileydi ve kızımızı büyüttü. Kardeşi kanserle mücadele ederken onun yanındaydı. Eğer bunların hepsini o tek başına yüklenmemiş olsaydı ben de şu an burada olamazdım, benim yerime bir başkası olurdu.”

Ryan Reynolds ile arasındaki isim benzerliğine de esprili bir dille değinen Ryan Gosling sahneye çıkarken Ryan Reynolds ve Andrew Garfield, beklenmedik bir şekilde coşkuyla öpüştü.

The Night Manager ile dizi/mini seride En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Hugh Laurie de diğer meslektaşları gibi hazır sahneye çıkmışken Donald Trump’a laf sokmayı es geçmedi. Yabancı kökenli vatandaşları, eğlence endüstrisi ve basın mensupları hakkında yaptığı açıklamalarla birçok sanatçıyı ayağa kaldıran Trump’a yapılmış en ince protestolardan biri de Hugh Laurie’den geldi: “Sanırım bu alacağım son Altın Küre Ödülü olacak. Çok karamsar olmak istemiyorum; ama adı üstünde: Hollywood, foreign, press”

Geçtiğimiz günlerde birer gün arayla hayatlarını kaybeden anne-kız, Star Wars’un Prenses Leia’sı Carrie Fisher ve Singin’ in the Rain’in Kathy’si Debbie Reynolds anısına ikilinin filmlerinin kesitlerinden oluşan kısa bir video da gecede izlendi.

Böylece bir Altın Küre’nin daha sonuna geldik. Kazananların tam listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bakalım 26 Şubat 2017’de gerçekleşecek 89. Akademi Ödülleri namı diğer Oscar, dengeleri değiştirecek mi?

3bf7f5ac00000578-4100510-they_re_back_after_stealing_the_emmy_awards_with_uptown_funk_and-m-7_1483929562927