FORREST GUMP’IN NORDİK KARDEŞİNİN HİKAYESİNDE BAŞROL WILL FERREL’IN

FORREST GUMP’IN NORDİK KARDEŞİNİN HİKAYESİNDE BAŞROL WILL FERREL’IN


100 Yaşında Camdan Atlayıp Kaybolan Adam


Filmin ismini ilk duyduğumuzda “Ah Muhsin Ünlü şiirimi bu ya!” dediğimiz Hundraåringen Som Klev Ut Genom Fönstret Och Försvann; yani The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared, yani 100 Yaşında Camdan Atlayıp Kaybolan Adam’ın ABD uyarlamasında başrolün ismi belli oldu.

Jonas Jonasson’ın 2009 yılında yayımlanan ve dünya çapında iki milyondan fazla satan romanı The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared’ın 2013 yılında sinema uyarlaması olan filmin ABD versiyonu, uzun zamandır konuşuluyordu. 100. yaşını kutlayacağı gün huzurevinden kaçan ve binbir türlü maceraya atılan Allan Karlsson’un aslında geçmişte de tarihe yön veren bir çok önemli olayda parmağı olduğunu izlediğimiz hikaye, 2013 yılında Akademi Ödülleri’nde En İyi Makyaj ve Saç Stili Ödülü’ne de aday olmuştu.

Forrst Gump’ın Nordik kardeşinin hikayesini izliyormuşuz gibi gözüken yapımda Allan Karlsson rolünü canlandırıp yine maceradan maceraya koşacak, “Yok artık buna da mı bulaştın be adam!” diyeceğimiz aktör ise Will Ferrell oldu. Anchorman, Old School, Step Brothers filmleriyle ve Red Hot Chilli Peppers davulcusu Chad Smith ile atışmalarıyla sevdiğimiz ve seveceğimiz Will Ferrell, bizce bu rol için içilmiş kaftan. Senaryoda ise Narcos ile bizleri ekrana bağlayan Jason Geroge‘nin imzasını taşıyacak filmle ilgili detaylar paylaşılmaya devam edecek.

Stranger Than Fiction’daki Harold Crick rolünün biraz daha şapşal -iyi anlamda- ve şanslı hali olursa tadından yenmeyecek filmin orjinalinin fragmanı için sizleri böyle alalım.