MÜZİKLERİNİ SIGUR RÓS’UN YAPTIĞI BLACK METAL FİLMİNİN POSTERİ GELDİ

MÜZİKLERİNİ SIGUR RÓS’UN YAPTIĞI BLACK METAL FİLMİNİN POSTERİ GELDİ


Lords of Chaos


İsveçli yönetmen Jonas Åkerlund’un yönetmenlik koltuğunda oturduğu ve üç yıldır akıbetinin ne olduğunu merak ettiğimiz 80’ler sonu ve 90’ların başına damgasını vuran Norveç Black Metal’inin en olaylı dönemini anlatacak Lords of Chaos’tan güzel haberler var.

DT4YsX6UMAApG40

1998 tarihli  kitap Lords of Chaos’tan uyarlanıp aynı adı taşıyan film, dönemin önemli gruplarından Mayhem’den Euronymous ve Burzum’dan Varg Vikernes’in malum olayını, Norveç Black Metal’inin yükselişini ve kilise yakma girişimlerini anlatacak. Filmin başrollerinde ise Rory Culkin, Sky Ferreira ve Jack Kilmer yer alacak. Asıl güzel haber ise posterdeki Sigur Rós ipucu. Black metal kültürüne uzak olmayan bir coğrafyada yer alan Sigur Rós’un filme etkisi şüphesiz pozitif yönde olacak.

Åkerlund’u son dönemlerde Beyonce ve Lady Gaga gibi isimlerin videolarının arkasındaki isim olarak hatırlasak da 80’lerde İsveçli metal grubu Bathory’de çalmış olması ve Metallica, Ozzy Osbourne, Smashing Pumpkins, Jane’s Addiction, Rammstein gibi isimlerin müzik videolarını yönetmesi filmle ilgili beklentimizi arttırmaya yetiyor.

Lords of Cahpus, 23 Ocak’ta Sundance Film Festival’da galasını yapacak.