BİR DÜNYA BELGESEL 37. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE

BİR DÜNYA BELGESEL 37. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE


6-17 Nisan'da


Bu sene 37. kez izleyicilerle buluşacak İstanbul Film Festivali, NTV Belgesel Kuşağı adı altında birbirinden farklı konu ve hikayeler sahip belgeselleri bizlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

antonio-lopez

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın, şehrin farklı noktalarında, hayatın bir başka pencereye açılan kapısı olan sinemayı bu sanata tutkuyla bağlı olan sinemaseverlerle buluşturacağı İstanbul Film Festivali’nin belgesel bölümü, diğer bölümlerinde olduğu gibi dopdolu bir programa sahip.

6-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek festivalin NTV Belgesel Kuşağı; göçmenlikten toplumsal ve ekonomik krizlere, sinemadan siyasete, müzikten ve sanattan cinselliğe, teknolojiden savaşlara, modadan yemek kültürüne farklı konulara değinen 12 belgesele ev sahipliği yapacak.

Ramen Heads, Ni Juge Ni Soumise, My Generation, Sans Adieu, Carre 35, Coby, Abu, Buon Inverno, My Generation, The Greenaway Alphabet gibi yapımların dışında; Cannes Film Festivali’nde Eleştirmenler Haftası bölümünde büyük ödülü evine götüren, Kongolu bir kömür işçisinin büyük çabasını anlatan Makala, Çin’in kuzeyinde küçük bir kasabada yaşayan Bayan Fang’in son günlerini anlatan Mrs. Fang, 1970’lerin New York ve Paris moda sahnesinin en önemli isimlerinden Antonio Lopez’in 60 ve 70’li yıllardaki görkemli hayatını Disco müzikle harmanlayarak anlatan Antonio Lopez 1970: Sex, Fasihon & Disco 37. İstanbul Film Festivali’nde yer alacak belgeseller.