BOILER ROOM’DAN BABA ZULA ÖZEL DOSYASI

BOILER ROOM’DAN BABA ZULA ÖZEL DOSYASI


Istanbul Psychedelia: BaBa ZuLa


Geçtiğimiz aylarda bir kez daha ülkemize uğrayan Boiler Room, buralardayken ülkemizden yurt dışına açılma fırsatını yakalayıp bunu da iyi değerlendirme fırsatı yakalamış gruplardan BaBa ZuLa’yla ilgili ufak bir film hazırladı.

c

Psychedelic müziği bu topraktan seslerle besleyip 1996’dan beri dünyaya yayan BaBa ZuLa, Murat Ertel önderliğinde dünyanın bir çok önemli festivalinde çalıp uzun yıllardır ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Eurovision mantığından birkaç tık ötede olan bu temsil durumu için “Batı dünyasında müzik eleştirmenleri de dahil olmak üzere birçok kişi bizlerin Arap olduğumuzu düşünüyor. Ama değiliz. Şaman köklerinden gelen insanlar olarak hala Türk kültürünün içinde, Türk halk müziğinin temel enstrümanı olarak gösterebileceğimiz saz ile de örneklendirilebileceği gibi güçlü şamanik etkilere sahibiz.” notunu düşüyor.

İstanbul’u BaBa ZuLa gözünden izlediğimiz videoda ekibin mizahi yönü, sıcaklığı ve radikal yaratıcı vizyonu hakkında bugüne kadar çok da duyma fırsatı yakalayamadığımız bilgilerle karşılaşıyoruz.

Eğer hala bir BaBa ZuLa konserine gitmediyseniz bu videoyu izleyip ilk denk geldiğiniz konserlerine şimdiden biletinizi almanızı tavsiye ederiz.