ROALD DAHL HİKAYELERİ ANİMASYON OLARAK NETFLIX’E GELİYOR

ROALD DAHL HİKAYELERİ ANİMASYON OLARAK NETFLIX’E GELİYOR


Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, The BFG...


Bugüne kadar Steven Spielberg, Gene Wilder, Tim Burton, Danny DeVito gibi isimler tarafından sinemaya uyarlanan; daha çok çocuklar için yazdığı hikayelerle edebiyat dünyasına kendine özel bir edinen Roald Dahl’ın meşhur hikayeleri Netflix’e transfer oluyor.

charlie-and-the-chocolate-filmloverss

The Roald Dahl Story Company’nin desteğiyle, yazarın birçok kitabını ve öyküsünü dizi olarak ekrana uyarlamak için çalışmalara başlayan Netflix, neredeyse Galli yazarın bütün eserlerini uyarlamaya hazırlanıyor. Yazarın Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, The BFG, The Twits, Charlie and the Great Glass Elevator, George’s Marvellous Medicine, Boy – Tales of Childhood, Going Solo, The Enormous Crocodile, The Giraffe and the Pelly and Me, Henry Sugar, Billy and the Minpins, The Magic Finger, Esio Trot, Dirty Beasts ve Rhyme Stew isimli hikayelerini ilk etapta bünyesine katan Netflix, devasa bir Roald Dahl evreni yaratacak gibi gözüküyor.

Bu gelişmeyle ilgili konuşan Netflix yöneticisi Melissa Cobb, “Dahl’ın yarattığı çok sayıda değerli karakterin yolculuğunu, en yeni animasyon ve üretim teknikleriyle yeniden keşfetmek gibi büyük bir yaratıcı hedefimiz var.” açıklamasını yaptı. Roald Dahl’ın eşi Felicity Dahl’ın da desteğini alan projenin çalışması önümüzdeki sene başlayacak.