saint laurent ve gaspar noé iş birliğinden mini fragman

saint laurent ve gaspar noé iş birliğinden mini fragman


lux æterna


Son yıllarda filmleri ve parçası olduğu projelerle tekrar sinema dünyasının gündemine oturan Gaspar Noé’nin Saint Laurent’la iş birliği yaptığı Lux Æterna isimli 50 dakikalık filmden bir fragman yayınlandı.

Dün akşam Cannes Film Festivali’nde gösterimi yapılan filmin başrollerinde Béatrice Dalle ve Charlotte Gainsbourg ikilisi yer alıyor. “İnançlara, sanatçının emeğine ve film yapım sanatına saygı dolu bir video tez” olarak tanımlanan Lux Æterna, aynı zamanda Saint Laurent’ın yaratıcı direktörü Anthony Vaccarello’nun küratörlüğünü yaptığı uluslararası sanat projesi SELF’in dördüncü ayağı olma özelliğini de taşıyor.

Bu proje için Gaspar Noé ile bir araya gelmek üzerine konuşan Vacarello, “Gaspar, günümüzün en yetenekli sanatçılardan biri. Çalışmalarına daima hayranım ve bu benim için içgüdüsel bir seçimdi. Onun anlatı yaklaşımını ve bütün sürece olan bakışını seviyorum. Ondan tek istediğim bu hikayeyi doğaçlama yapmaktı. Béatrice ve Charlotte ile bu projeyi hayata geçirmek benim karanlık fantezilerimden biriydi ve gerçek oldu” yorumunu yaptı.

Projenin tamamını ne zaman izleyebiliriz bilmiyoruz ama fragmanı ve içinde yer alan isimlerle epey heyecan verici gözüktüğü kesin.