tenet 225 milyon dolar bütçeyle christopher nolan’ın en pahalı filmi olacak

tenet 225 milyon dolar bütçeyle christopher nolan’ın en pahalı filmi olacak


225 çarpı 6 desek


Başrollerini John David Washington, Robert Pattinson ve Elizabeth Debicki’nin paylaşacağı, 17 Temmuz 2020’de vizyona girecek yeni Christopher Nolan filmi Tenet’in bütçesinin 225 milyon dolar olduğu açıklandı.

Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine, Kenneth Branagh, Clémence Poésy ve Dimple Kapadia’nın da kadrosunda yer alacağı film, Warner Bros.’un iddiaları doğrulayan açıklamasına göre 7 farklı ülkede çekilecek. Bir kısmı Estonya’da çekilecek filmin bütçesi için Estonya hükümeti kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyerek 5.6 milyon dolarlık bir yardımda bulunmaya hevesli olduğunu söyledi.

200 milyon doları geçen bütçesi ile Tenet, Nolan’ın en pahalı işlerinden biri olacak gibi duruyor. Şu ana kadar, The Dark Knight Rises 200 milyon dolarlık bütçesi ile Nolan’ın en yüksek bütçeli filmi idi. Interstellar, Inception ve The Dark Knight filmlerinin bütçeleri 150-180 milyon dolar aralığında iken Nolan’ın en son izlediğimiz filmi Dunkirk ise 100 milyon doların altında bir bütçe ile çekilmişti. Arka arkaya çektiği iyi filmlerle Warner Bros.’un güvenini kazanmayı başaran Nolan’ın bu defa da bütçe için sırtı sağlam gibi duruyor.

Nolan, Tenet filmi için Interstellar  ve Dunkirk’te de çalıştığı görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema ile tekrar çalışacak. Dunkirk, Hoytema’ya en iyi sinematografi dalında Akademi adaylığı kazandırmıştı. Film ile ilgili hayranlarını üzen bir açıklama ise geçtiğimiz haftalarda Nolan’ın Tenet için Hans Zimmer ile çalışmayacağı yönünde yapılmıştı. Nolan, yeni filminde Black Panther filminin Akademi Ödüllü bestecisi Ludwig Göransson ile çalışacak.

Filmin gösterim tarihi olan 2020 yazına kadar filmle ilgili yeni detayları Interstellar’da babasını bekleyen Murphy gibi bekliyoruz.