baz luhrmann rock’n roll’un kralını canlandıracak ismi seçti

baz luhrmann rock’n roll’un kralını canlandıracak ismi seçti


elvis binaya ayak bastı


Leonardo DiCaprio’nun aşkı uğruna önlenebilir bir sonda harcanıp gittiği karakterler canlandırdığı üçlemenin (‘uğraştırma beni’ diyenler için diğer ikisini sayalım, Romeo + Juliet ve Titanic) sonuncusu olan 2013 yapımı The Great Gatsby’den beri yolunu gözlediğimiz, son olarak senaryosunu kaleme aldığı The Get Down ile karşımıza çıkan Baz Luhrmann’ın beklenen Elvis Presley biopic’inde Rock ‘n Roll’un kralını canlandıracak isim Austin Butler oldu.

Luhrmann’ın hayli kabarık aday listesinde yer alan Harry Styles, Ansel Elgort, Aaron Taylor-Johnson, Miles Teller gibi isimleri eleyerek ikonik rolü kapan ve daha önce Arrow ile The Carrie Diaries gibi dizilerde yer alan Butler’ı Quentin Tarantino’nun beklenen filmi Once Upon a Time in Hollywood’da da izleyeceğiz. Presley’nin kontrolcü menajeri Albay Tom Parker’ı ise usta isim Tom Hanks canlandıracak.

Filmin başarılı olabilmesi için oyuncu seçiminin tamamıyla doğru olması gerektiğini, Elvis’in vokal özelliklerini ve doğal karizmasını yansıtabilecek ideal aktörü bulabilmek için sayısız yetenekle görüştüğünü söyleyen yönetmen, genç yıldız Austin Butler’ın müzik tarihinin en ikonik figürlerinden biri olan Presley’nin ruhunu somutlaştırabilecek doğru kişi olduğunu ekledi.

Baz Luhrmann’ın senaryosunu Moulin Rouge! ve The Great Gatsby’de de beraber çalıştığı Craig Pearce ile kaleme aldığı ve yapımcılığını eşi Catherine Martin’le üstlendiği filmin prodüksiyon tarihi henüz belli değil.