james mcavoy ve logan’ın dafne keen’ini buluşturan his dark materials’tan uzun fragman

james mcavoy ve logan’ın dafne keen’ini buluşturan his dark materials’tan uzun fragman


sonbaharda ekranlarda


Aynı evrende olmalarına rağmen aynı filmde buluşamayan James McAvoy ve Dafne Keen’in başrollerini paylaştığı BBC/HBO dizisi His Dark Materials’tan bir fragman paylaşıldı.

Logan filminde canlandırdığı Laura karakteriyle gözleri yaşlı bir şekilde izlediğimiz Dafne Keen’e X-Men serisinin Professor X’i James McAvoy’un eşlik ettiği dizi, Philip Pullman‘ın 20 yıllık üçlemesinden uyarlanıyor. The Golden Compass ile 2007’de beyaz perdeye uyarlanmaya çalışılıp çok da başarılı bir sonuç elde edemeyen hikayenin dizi versiyonunda, başka bir dünyadan olan Lyra isimli geç kızın kayıp arkadaşını arama süreci, bir yandan da Dust isimli gizemli fenomeni anlama arayışına dönüşür.

Dünyanın da aralarında yer aldığı farklı gezegenler arasında seyahat ederken Will ile tanışan Lyra’nın macera dolu yolculuğunu izleyeceğimiz dizide, McAvoy ise Lord Asriel olarak karşımıza çıkacak. The King’s Speech’le Oscar kazanan yönetmen Tom Hooper’ın ilk iki bölümünü yönettiği dizinin senaryosunu Skins, Shameless ve Netflix’te izleyeceğimiz Damien Chazelle dizisi The Eddy’nin yazarı Jack Thorne kaleme aldı.

Oyuncu kadrosunda Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Anne-Marie Duff, Clarke Peters, Will Keen, Ian Gelder, Georgina Campbell ve James Cosmo’nun da yer aldığı His Dark Materials, 8 bölümlük ilk sezonuyla bu sonbaharda ekranlarda olacak.