mos def, kült albümü black on both sides’ın 20. yaşını kutlamaya hazırlanıyor

mos def, kült albümü black on both sides’ın 20. yaşını kutlamaya hazırlanıyor


klasiği hatırlayalım


2009’daki The Ecstatic’ten beri solo olarak bir albüm duyamadığımız, onun yerine ya ortak albümler ya da beyaz perdede karşımıza çıkan Yasiin Bey aka Mos Def, son olarak geçtiğimiz yıl New York’ta bir galeri açacağını duyurmuştu.

Bu galeri olayının da bir sonuca varıp varmadığını net olarak öğrenemedik ama şu anda Mos Def’ten bahsetmemizin sebebi yukarıda bahsettiğimiz işleri değil, 1999 yılında yayınladığı ve rap dünyasının göbeğine oturan Black On Both Sides albümü. Bu yıl 20. yılını kutlayan albüm için özel bir konser turnesine çıkmaya hazırlanan Mos Def, bu turnede sadece albümden şarkılara yer verecek.

Bu albüm çıkmadan bile De La Soul’la kaydettiği şarkılar ve Talib Kweli ile hayata geçirdiği Black Star projesiyle rap dünyasının merak ettiği isimlerden biri olan Mos Def, 1999 yılında yayınladığı albümle rap müzik tarihinin en iyi ilk albümlerinden birine imza atmıştı.

Erykah Badu, Busta Rhymes ve Slick Rick gibi isimlerin de konserlerde Mos Def’e eşlik edeceği konserler tabii ki ABD’de gerçekleşecek. Bizler belki bu konser turnesini izleyemeyeceğiz ama belki bu süreç, Mos Def’in yeni bir albüm kaydetmesi için gereken enerjiyi kendisine verir.

Bu güzel albümü bir kez daha hatırlayalım