bu seneki gotham awards’da A24’un yıldızı parlıyor

bu seneki gotham awards’da A24’un yıldızı parlıyor


marriage story, uncut gems ve the farewell...


2019-2020 ödül sezonu hepimiz için hayırlı olsun. Independent Filmmaker Project tarafından sunulan Gotham Awards ödüllerinin potansiyel sahipleri yine Sundance’i sallayan yapımlar ve gişe rekortmeni bağımsız filmlerinden oluşuyor. Bu seneki adaylıkları ise A24 yapımı filmler domine ediyor.

A24’un elinden çıkmış The Farewell, Uncut Gems ve Waves en iyi film adaylığına konarken, The Last Black Man in San Francisco, Midsommar ve The Lighthouse En İyi Senaryo kategorisinde boy gösteriyor. Diğer iki en iyi film adayı ise Netflix yapımı Marriage Story ve STX Entertainment’ın Hustlers’ı.

Televizyon kanadında ise yeni çıkanlar kategorisinde Chernobyl ve When They See Us birbiriyle yarışacak gibi gözüküyor. Bunlar haricinde David Makes Man, My Brilliant Friends ve Unbelievable da aynı kategoride yer alıyor. Yeni çıkan kısa yapımlarda ise Russian Doll, PEN15, Ramy, Undone ve Tuca & Berte’nin ismi geçiyor.

IFP’nin 2 Aralık’ta sonuçlarını belirleyeceği Gotham Awards, ödül sezonunun kalanında adından bahsettirecek filmlere dair hepimize ipucu verecek.