damon albarn, 30 yıllık izlanda sevdasını taçlandırıyor

damon albarn, 30 yıllık izlanda sevdasını taçlandırıyor


ölürüm izlandam


Blur, Gorillaz ve The Good, The Bad and the Queen’den bildiğimiz, kendisini tanıtmaya çok gerek olmayan Damon Albarn, hem kendisinin hem de Blur’ün kariyerinde önemli bir yer tutan İzlanda’dan esinlendiği yeni bir projeyle karşımızda.

The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows isimli proje, bizi alıp İzlanda’nın doğal güzelliklerinin ortasına bırakacak gibi duruyor. Albarn’ın doğaya dönüşü niteliğinde tanımlayabileceğimiz proje için başarılı sanatçı, “Gece yarısı güneşinin ülkesi olan İzlanda, bol miktarda doğal güzellikle dolu eşsiz bir ülke. İki kıtada toprağı bulunan, Kuzey Amerika ve Avrasya tektonik levhalarının buluştuğu bir ülke. Zamanın akışı ve doğanın kırılganlığını görmek için daha güzel neresi olabilir ki?” diyerek coğrafya bilgisiyle bizden tam puan alıyor.

Orkestral enstrümantasyon, elektronik efektler ve doğadan alınan sesler, İzlandaca koro vokaller üzerine Albarn’ın vokallerinin de gelmesiyle tadından yenmeyecek projenin 12 tarihlik Avrupa turnesi 2020 ilkbaharında gerçekleşecek.

İşte tarihler;

05-17 Brussels, Belgium – Bozar
05-18 Brussels, Belgium – Bozar
05-20 Budapest, Hungary – Mupa
05-21 Eindhoven, Netherlands – Muziekgebouw
05-23 Paris, France – Philharmonie
05-24 Paris, France – Philharmonie
05-25 Lyon, France – Auditorium – Orchestre National de Lyon
05-26 London, England – Barbican
05-27 Nantes, France – Cité des Congrès
05-29 Luxembourg, Luxembourg – Philharmonie
05-31 Dublin, Ireland – National Concert Hall
06-01 Dublin, Ireland – National Concert Hall