michael stipe’ın r.e.m. sonrası ilk şarkısı your capricious soul yayında

michael stipe’ın r.e.m. sonrası ilk şarkısı your capricious soul yayında


özlettin kendini


R.E.M. grubunun ayrılmasından 8 sene sonra, Michael Stipe ilk solo şarkısını resmi olarak yayınladı. Şarkının prömiyerini Mayıs ayında sürpriz bir şekilde Patti Smith için New York’ta yapan Stipe, şarkının stüdyo versiyonunu internet sütesi üzerinden dinlemeye açtı.

Şu anda 77 cent’e satın alınabilecek ya da kısa bir süre sonra bedavaya da indirilebilecek şarkının International Rebellion adı altında düzenlenen uluslararası iklim krizi eylemlerinin gerçekleştirildiği haftada yayınlanmasıyla ilgili konuşan Stipe, “ Müziğe uzun bir ara vermiştim ve tekrar geri dönmek istedim. Your Capricios Soul, uzun bir aradan sonraki ilk solo performansım. Sesimi International Rebellion haftasında insanları bilinçlendirmek adına kullanmak istedim. Extinction Rebellion hareketi, beni bu tekliyi yayınlamam için daha fazla beklememem konusunda ikna etti.” dedi.

Yaz aylarının başında verdiği bir röportajda 18 şarkısının şimdiden hazır olduğunu söyleyen ve yazmaya, düzenlemeye ve kaydetmeye devam ettiğini paylaşan Stipe’ın yeni şarkılarını merakla bekliyoruz.