christian bale neden dördüncü batman filminin çekilmediğini açıkladı

christian bale neden dördüncü batman filminin çekilmediğini açıkladı


iyi olmuş ya


Joker filminin yankıları yavaş yavaş duvarlarımızdan silinip giderken, sinemaseverler gözlerini Gotham City‘nin başka bir kahramanına, daha zengin ve daha karizmatik olan Batman’e çevirmiş durumda. Robert Pattinson’ın maske, pelerin ve Batmobile kombiniyle arz-ı endam edeceği, 2021 yılında vizyona girecek The Batman filmi henüz vizyona girmeden Christopher Nolan‘ın üçlemesiyle kıyas edilmeye başlandı bile.

Hem gişede hem de sinemaseverlerin gözünde büyük bir teveccüh kazanan Batman üçlemesinin başrolü Christian Bale, yıllar sonra yapımcıların teklifine rağmen neden dördüncü Batman filmini çekmediklerini açıkladı. Yeni filmi Ford v Ferrari‘nin tanıtım günlerinde konuşan Bale, dördüncü filmin çekilmeme kararının üçüncü filme başlarken aldıklarını söyledi.

Christopher Nolan’ın mottosunun her zaman “Eğer üç filmi çekecek kadar şanslı olursak, orada durmalıyız.” olduğunu açıklayan Bale, ilk filmin ardından ikinci filmi çekmek isteyip istemediği sorulunca kabul ettiğini, “İşte bu kadar, asla bir film daha çekme şansı edinemeyeceğiz.” düşüncesiyle ikinci filme başladıklarını ve “Hadi şimdi üçüncüyü yapalım.” teklifinden sonra bunun son film olacağının kararını verdiklerini paylaştı.

Konu dördüncü filme geldiğinde ise, “Nolan’ın hayaline sadık kalmalıyız, o her zaman bu serinin bir üçleme olacağını düşledi, daha fazla uzatmayalım” diyerek Batman üçlemesine noktayı koyduklarını belirten Bale, bizce de tadında bırakılmış gibi gözüken seri için Batman hayranlarını “Acaba dördüncü bir film olsa nasıl olurdu?” sorularıyla baş başa bıraktı.