cuma bereketi: fka twigs, kamaal williams, mount eerie, taylor hawkins, lapalux, sebastian

cuma bereketi: fka twigs, kamaal williams, mount eerie, taylor hawkins, lapalux, sebastian



Vay vay vay, şu Kasım ayına bakın hele. Havanın güzelliğine, sıcaklığına bir bakın. Ne kadar da güzel değil mi?… “Eeeeveet” dediğinizi duyar gibiyim. Sanki Nisan ayından bir gün gibi uyandığımız bu tatlı sabahın, tatlı cuma gününün olmazsa olmazı Cuma Bereketi’nin yeni bölümü de burada.

Bu hafta tekli tekli dinlemekten sıkıldığımız FKA twigs’in yeni albümü, DJ Kicks sağ olsun Kamaal Williams eliyle hazırlanmış bir toplama albüm, Mount Eerie ve Julie Doiron ortaklığının meyvesi, yanında yıldızlar karması gibi bir kadroyla Taylor Hawkins, kaliteli müziğin ve ince işçiliğin adresi Lapalux son olarak da Bolu’da çektiği videosuyla bizleri şok eden SebastiAn, radarımıza takılan isimler oldu.

Kendisinden bugüne kadar yayınladığı her teklide bol bol bahsettik. 2014 çıkışlı ve ortalığı kasıp kavuran LP1’dan beş yıl sonra gelen Magdalene; sade melodilerle, geleneksel pop dokunuşlarını endüstriyel hip-hop altyapılarıyla harmanlandığı bir albüm. Nicolas Jaar’ın prodüktör koltuğunda oturduğu, Future, Skrillex, Jack Antonoff, Oneohtrix Point Never, Cashmere Cat ve Benny Blanco gibi isimlerin de desteğini esirgemediği albüm, twigs’in ilk albümü gibi büyük bir etki yaratacak mı göreceğiz.

Geçtiğimiz yıl Ensemble’ıyla Salon’da izlediğimiz Yussef Kamaal’ın Kamaal’ı, Henry Wu kod adıyla da elektronik müzik yapan Kamaal Williams’ın DJ Kicks için topladığı albüm bugün itibariyle yayında. 29 şarkılık albüm, Williams’ı bugün olduğu sanatçı olmaya iten ama geleneksel bir şekilde mix’lenmemiş J Dilla-vari ritimlerden Peven Everett ya da Lone’a kadar geniş bir yelpazede şarkıları bir araya getiriyor.

Bu seçkiyle birlikte 70. albümünü yayınlamış olacak DJ Kicks’in diğer sanatçılarla birlikte yaptığı iş birliklerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

**dikkat ağır depresyon içerir**

Phil Elverum, Mount Eerie projesi altında Julie Doiron’la bir araya gelip 2008’de yayınladığı Lost Wisdom’ın ikinci kısmı için bir süredir stüdyodaydı. Kritiklerden başarıyla sıyrılmış ve bizi uzun süreli bir depresyona sürükleyen ilk albümün ardından bırakın ilk albümü, yeni bir albüm gelir mi düşüncesi bile aklımızdan uçup gitmişti. Fakat son yıllarda üretkenliğinin zirvesini yaşayan Phil Everum, Julie Doiron’u tekrar yanına alıp  Lost Wisdom, Pt. 2 ile canımızı sıkmaya 10 sene sonra kaldığı yerden devam ediyor. Haftanın yorgan altında ağlamalık albümü. İnanmayan şansını denesin.

Son olarak 2016’da Kota isimli bir EP yayınlayan Taylor Hawkins’in Taylor Hawkins & The Coattail Riders ismi altında bu kez dolu dolu bir konuk listesine sahip albümü yayında. Foo Fighters’ın diğer üyeleri Dave Grohl ve Pat Smear’in yanı sıra Queen’in davulcusu Roger Taylor, usta gitarist Joe Walsh, Guns N’ Roses’tan Duff McKagan ve Yes grubunun solisti Jon Davison gibi rock tarihinin önemli isimlerini bir araya toplamayı başaran Hawkins, prodüksiyonunu da üstlendiği albümle meraklısına cayır cayır bir gitar albümü hediye ediyor.

Stuart Howard, nam-ı diğer Lapalux, 2017’de yayınladığı Ruinism ile yılın en akılda kalıcı işlerinden birine imza atmıştı. İki yıl sonra gelen Amnioverse, sanatçının post elektro ve klasik müzik arasındaki bağlantıyı kurduğu çalışmalarının en taze örneği. Yıllardır gözümüz yollarda beklediğimiz Half-Life 3 soundtrack’inde duysak şaşırmayacağımız Oblivion’la başlayan albüm, hemen ardındaki Voltaic Acid gibi ters köşe yapayı seven kara mayını gibi şarkılarla dolu.

Meditasyon niyetine bile dinlenebilecek albüm, bu hafta Cuma Bereketi’nin parlayan yıldızı.

Dün, Saint Laurent’ın yapımcı koltuğunda yer aldığı Bolu’daki Burj Al Babas villalarında çekilen Sober şarkısıyla bizlere kültür şoku yaşatan SebastiAn’ın yeni albümü Thirst, sonunda teşrif etti. Fransız elektronik müzik dünyasının yetenekli ismi, 8 yıl aradan sonra gelen yeni albümünde öyle tek tabanca da değil. Syd, Charlotte Gainsbourg, Sparks, Allan Kingdom, Sevdaliza, Mayer Hawthorne ve Gallant gibi isimlerin kendisine eşlik ettiği Thirst, fişek gibi bir elektronik müzik albümü -hem de kalitelisinden- arayanlara ilaç gibi gelecek.