hbo watergate skandalının dizisini yapıyor

hbo watergate skandalının dizisini yapıyor


amerikan başkanı dahil herkes devrede


Siyasi skandallar ABD halkının her zaman ilgisini çekmiştir. Bu skandallardan belki de en büyüğü, 1972-1974 yılları arasında Washington’da gelişen ve ABD Başkanı Richard Nixon’ın istifa etmesiyle sonuçlanan Watergate skandalı. İş bu skandalı televizyon ekranlarına uyarlamak isteyen HBO ise gelen son haberlere göre 5 bölümlük mini bir dizi hazırlığında. The White House Plumbers, bu yeni projede belki Nixon ailesini değil ama skandalın suç ortakları E. Howard Hunt ve G. Gordon Liddy‘nin hikayesine odaklanacak.

Woody Harrelson ve Justin Theroux‘un başrollerini üstleneceği dizinin yönetmeni Veep dizisinin yürütücü-yapımcısı David Mandel olacak. Senarist koltuğunda ise yine Veep dizisinden hatırladığımız Alex Gregory ve Peter Huyck oturacak. Gerçek bir hikayeden yola çıkacak The White House Plumbers, yer yer Krough kardeşlerin Integrity kitabından da esinlenecek.

HBO yöneticisi Casey Bloys yeni dizileri hakkında şu açıklamaları yaptı: “Böylesine yetenekli bir ekibi bir araya getirdiğimiz için oldukça heyecanlıyız. Nixon’ı Beyaz Saray’dan indiren iç hesaplaşmalara etkileyici ve ilginç bir bakış açısı getireceğiz. Özellikle de Woody ve Justin’in tekrar HBO’ya dönmesinden dolayı çok mutluyuz ve bir an önce çekimlere başlamak istiyoruz.”

Son yıllarda sayısı epey artan politika odaklı dizilerin sıkı takipçilerini ekranlara kitleyecek dizinin yayınlanma tarihi ise belirsizliğini koruyor.