nme, 2019’un en iyi 50 albümünü seçti

nme, 2019’un en iyi 50 albümünü seçti


zirve yine şaşırtmadı


Yıl sonunun en sevilen etkinliklerinden‘’enler’’ listeleri yayınlanmaya başladı. 2019 boyunca playlist’lerimize konuk olan, kulaklığımızdan düşmeyen ya da içine hapsolduğumuz albümlerden hangileri bu listede yer almış hep birlikte bakalım istedik. Müzik dünyasının etkili platformlarından biri olan NME’nin seçtiği 50 albümlük listede yok yok diyebiliriz.

50. sırada kalp kırıklarımızı onardığımız, huzur esintili The Japanese House’un Good at Falling isimli albümü yer alıyor. Biraz ileri sıralara doğru gittiğimizde 45 numarada pop müziğin ikon isimlerinden Madonna, Madame X albümüyle yerini almış durumda.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan Coldplay Everyday Life albümüyle beklentilerin üzerine çıkarak 43. sıraya yerleşmiş. Ödüllerin kraliçesi Taylor Swift, bir çok sansasyonel olaya maruz kalan albümü Lover ile 41. sıradan bizleri karşılıyor. 

Spotify’ın ‘’En Çok Dinlenenler’’ listesinde ismini sıkça gördüğümüz Ariana Grande, çoğumuzun dinlememiş gibi yaptığı Thank U, Next albümüyle 30. sırada yer alıyor. Gelişini uzun zaman beklediğimiz olayların adamı Kanye West’in ilahi rap diye nitelendirebileceğimiz Jesus Is King albümü 21. sırada saf tutuyor. Onu takiben, rap müziğin yükselen isimlerinden Post Malone, oldukça beğeni toplayan Hollywood’s Bleeding albümüyle 20. sırada. 

Solange, Foals, Slipknot, Vampire Weeknd gibi iddialı isimleri gördüğümüz listenin top 10 kısmına geldiğimizde ise bizi yeni yetenek Clairo, Immunity albümüyle karşılıyor. Devamında farklı tarzı, sakin müziğiyle FKA Twigs, Magdalene albümüyle 6. sırada bulunuyor.

İlk 3’e geldiğimizde Norman Fucking Rockwell albümüyle adından söz ettiren aşkın, hüznün ve retronun müzikteki adresi Lana Del Rey 3. sırada yer alıyor. 2. sırada överek yere göğe sığdıramadığımız Tyler, The Creator, Igor albümüyle bizleri karşılıyor.

Ve zirvedeki o isim… Farklı giyim tarzı, etkileyici şarkı sözleri ve bitmek bilmeyen enerjisiyle hepimizin takdir ettiği genç yetenek Billie Eilish’ten başkası değil. Sene boyunca sık sık haberlerimize konu olan, şarkılarıyla da enerjimizi yükselten Eilish son albümü When We All Fall Asleep, Where Do We Go? ile birinciliğe yerleşiyor. Başarısını aldığı ödüllerle de taçlandıran Eilish için 2019 yıldızının parladığı bir sene oldu diyebiliriz. Bu arada listenin tamamını incelemek isteyenler buradan ulaşabilirler.