oscar isaac, yeni dune filmine dair beklentileri yukarı çeken açıklamalarda bulundu

oscar isaac, yeni dune filmine dair beklentileri yukarı çeken açıklamalarda bulundu


br dune filmi vardı hatırladınız mı?...


Edebiyat dünyasının en başarılı bilimkurgu serisi olarak gösterilen Dune’un, Denis Villeneuve tarafından çekilecek uyarlaması hakkında uzun zamandır yeni bir haber duymak için sessizce bekliyorduk. Frank Herbert’in altı kitaplık serisinden iki film olarak uyarlanacak olan film, açıklanan oyuncu kadrosuyla beklentileri oldukça yukarıya taşımıştı.

Daha önce David Lynch’in 1984 yılında beyaz perdeye uyarladığı Dune, oldukça yüksek bütçesine rağmen beklenenini verememiş ve hem Lynch’in hem Dune’un hayranlarından olumsuz yorumlarla sinema tarihinde yerini almıştı. Bu kez Blade Runner, Arrival gibi başarılı filmlerle ismini duyduğumuz Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve’a emanet olan Dune, şüphesiz ki önümüzdeki senenin merakla beklenen yapımları arasında üst sıralarda yer alıyor.

Filmde Duke Leto Atreides karakterine hayat verecek Oscar Isaac, filmle ilgili konuşan ilk kişi olarak ayrı, heyecan verici yorumlarla bizi ayrı sevindirdi. açıklamalarda bulundu. ‘’Bu filmi çekmek için Denis’den daha uygun birini hayal bile edemiyorum.” diyen Isaac, “Dune’ün önceki uyarlamasından çok daha farklı, şok edici ve korkutucu bir film sizleri bekliyor. Denis, Chalamet ve Rebecca Ferguson’la enerjimiz oldukça tuttu. Bu serinin benzersiz ve özel olacağını düşünüyorum ve heyecanla bekliyorum.’’ şeklinde konuştu.

Oyuncu kadrosunda Oscar Isaac, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson gibi isimlerin yanında Jason Momoa, Zendaya, Josh Brolin, Dave Bautista, Chartlotte Rampling, Javier Bardem, Stellan Skarsgård ve David Dastmalchian yer alıyor. 2020’ye gümbür gümbür gelen serinin ilk filmi için vizyon tarihi şimdili 18 Aralık 2020 olarak belirlenmiş durumda.