the chemical brothers klasiği out of control’e 20. yaş hediyesi video

the chemical brothers klasiği out of control’e 20. yaş hediyesi video


cillop gibi video


Beck’in son albümü Hyperspace’in sanat direktörü olarak çalışan Jimmy Turrell, bu sefer de The Chemical Brothers’ın 1999 hiti Out of Control için ‘80’ler rave sahnesinden ilham aldığı bir videoya imza attı. Grubun kült albümü Surrender’ın ve parçanın yirminci yılı şerefine The Avalanches tarafından remix’lenen parça, orijinaline kıyasla daha sakin bir house sound’una sahip ama yine de taş gibi.

Turrell, videoyu The Chemical Brothers’ın doksanlar estetiğini belirlemiş ve Surrender’ın kapağının altında imzası olan Kate Gibb’le birlikte yönetmiş. Bu video için albümün orijinal kapağındaki ‘60’lar hippi atmosferini yirmi yıl ileriye taşıyan Gibb ve Turrell, 1989’daki ikinci Summer of Love’ın estetiğini kullandıklarını belirtiyor. Kate Gibb’in orijinal işlerinin taramasının üzerine işlenen imge ve şekillerle video basılı format illüzyonu yaratıyor.

Son aşamasında Portland merkezli Computer Team’e yollanan görüntülerin bir araya gelmesiyle ortaya sıcak renklerin iç içe geçtiği saykodelik bir video çıkmış. Turrell’in grafik tarzını ve Kate Gibb’in kullandığı renkleri ustaca bir araya getiren Computer Team’in de dokunuşuyla tadından yenmeyen Out of Control huzurlarınızda.