brad pitt, the matrix’te oynama teklifini geri çevirmiş

brad pitt, the matrix’te oynama teklifini geri çevirmiş


e bravo brad!


Kariyeri boyunca arası bilim kurgu filmleriyle hep iyi olan Brad Pitt, rahatlıkla de bu janranın en büyük filmlerinden biri kabul edilebilecek The Matrix’te yer alma şansını elinin tersiyle nasıl ittiğini açıkladı.

Geçtiğimiz yılı Once Upon a Time… in Hollywood ve Ad Astra ile iki kaliteli yapım ve bir adet Oscar adaylığıyla kapatan Brad Pitt, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu 35. Santa Barbara Film Festivali’nde kariyeri hakkında bugüne kadar paylaşmaktan kaçındığı küçük bir detayı açıkladı.

Leonard Maltin ile bir söyleşiye katılan Pitt, The Matrix filminin önemli rollerinden biri için kendisine teklif geldiğini ama gelen teklifi geri çevirdiğini açıkladı. Maltin’in geri çevirdiği rollerden aklında kalanları sorması üzerine pat diye ağzından “The Matrix’teki o rol” diyerek yürekleri hoplatan Pitt, konuyla ilgili “Bunu daha önce söylememiş olabilirim ama The Matrix’i geri çevirmiştim. Yani kırmızı hapı seçtim. Söyleyeceğim tek film bu. İki veya üç için teklif almadım. Sadece ilki içindi. Belki de yetiştirilme tarzımdan dolayıdır bir şeyi almadıysam benim değil demektir. O rolün hiçbir zaman benim olmadığına gerçekten inanıyorum. Başkasının rolüydü ve gidip oynadı. Gerçekten buna inanıyorum. Geri çevirdiğim muhteşem filmler hakkında konuşursak iki gece sürer.” açıklamasını yaptı.

Leonardo DiCaprio and Brad Pitt star in ONCE UPON TIME IN HOLLYWOOD.

Bu kadar iddialı bir açıklamada bulunup ama rolün ne olduğunu söylemekten kaçınan Pitt’in kimi kastettiğini hepimiz anladık. Sarışın ve Texas aksanlı bir Neo izlemek nasıl olurdu bilemeyeceğiz ama Keanu Reeves’i bu rolde izlediğimiz için daha mutlu olduğumuzu söylemek de çok yanlış olmaz.