hbo, parasite’ın dizi uyarlaması için çalışmalara başladı

hbo, parasite’ın dizi uyarlaması için çalışmalara başladı


işin içinde bong joon-ho da var


Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Golden Globe’da Yabancı Dilde En İyi Film gibi ödüllere uzanan ve Oscar’da da ödül almasına kesin gözüyle bakılan, kısacası ödüllere doymayan Parasite’ın dizi uyarlaması geliyor.

Televizyonun dahi çocuğu HBO, 2019’un hatta belki de 2010’ların en iyi filmlerinden biri olabilecek Parasite’ın dizi uyarlamasına başladığını duyurdu. Projenin başında ise filmin yönetmeni ve senaristi Bong Joon-Ho ve The Big Short, Vice ve HBO’nun son dönem başarılı yapımlarından Succession’da da parmağı bulunan Adam McKay var.

Bong Joon-Ho’nun Altın Küre ödül töreninde yaptığı dil bariyeri üzerine konuşmayı düşününce filmin vizyona girmesinin üstünden bu kadar az zaman geçmişken ya da zaman meselesinden de bağımsız olarak böyle bir uyarlama yapmaya cidden gerek var mı ayrı bir tartışma konusu olarak uzun süre konuşulacak gibi gözüküyor.

Mini dizi olarak ve İngilizce çekilmesi planlanan uyarlamanın, filmin devamı mı yoksa bir yeniden yapım mı olacağı şimdilik bilinmiyor. Bu olayda olumlu düşünebileceğimiz şimdilik tek şey ise projenin arkasında HBO’nun yer alıyor olması.