hbo’nun el attığı parasite uyarlamasından yeni haberler var

hbo’nun el attığı parasite uyarlamasından yeni haberler var


6 saatlik film mi?


Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Golden Globe’da Yabancı Dilde En İyi Film gibi ödüllere uzanan ve Oscar’da da ödül almasına kesin gözüyle bakılan, kısacası ödüllere doymayan Parasite’ın HBO ve Bong Joon-Ho iş birliği ile hayata geçen dizi uyarlamasından yeni haberler var.

Projede The Big Short, Vice ve HBO’nun son dönem başarılı yapımlarından Succession’da da parmağı bulunan Adam McKay ile birlikte çalışacak olan Joon-Ho, uyarlamanın altı saat uzunluğunda bir film gibi olacağı haberini verdi. 6 saatlik bir film gibi derken her biri bir saatlik bir bölüm gibi mi yoksa pat diye yayınlanacak altı saatlik bir kayıt mı emin olamadığımız projeyle ilgili  Joon-Ho “Senaryoyu yazarken filme dair bütün fikirleri biriktirmiştim. Fakat bu fikirlerin hepsini iki saat uzunluğunda bir filme sığdıramadım. iPad’imde biriktirdiğim bu fikirlerin hepsini kullanıp altı saat uzunluğunda bir film yapmayı amaçlıyorum.” açıklamasını yaptı.

Bu kısa dizi projesini bir yeniden yapımdan çok filmin devamı olarak gördüğünü de belirten Joon-Ho, Ingmar Bergman’ın zamanında aynı muameleye maruz kalmış Fanny and Alexander filmini örnek göstererek Parasite’a yüksek kaliteli bir eklenti çekmek istediğini belirtmişti.