royal mail’den video oyunu nostaljisi yaşatacak pul koleksiyonu

royal mail’den video oyunu nostaljisi yaşatacak pul koleksiyonu


lara croft, sensible soccer, lemmings


The Royal Mail’in İngiltere’nin kendine has geleneklerinden İngiliz donanması ve krikete kadar birçok farklı konuyla ilgili dizayn ettiği pulları daha önce görmüştük. Birleşik Krallığın kreatif mirasına da saygı duruşunda bulunan kuruluş, David Bowie’ye ve The Royal Academy’ye özel pulların üretiminde de farklı isimlerle çalışmıştı. Şimdi ise Julian ‘Jaz’ Rignal ve Sam Dyer iş birliğiyle 1980’ler ve ‘90’lı yıllarda İngiltere’de altın çağını yaşayan video oyunlarına yönelik nostaljik bir seriyle karşımızdalar.

Psygnosis yapımı Lemmings, Sensible Software’dan Sensible Soccer gibi Commodore Amiga için yapılan ve artık antik statüde görülebilecek oyunların yanında Playstation’ın Wipeout’ı, Micro Machines ve Elite gibi Acorn Electron ve BBC Micro için yapılmış oyunlar da mevcut. Bunlara parelel olarak Lara Croft serisinin ‘96’dan 2013’e kadar süren 17 yıllık macerası da Royal Mail tarafından pullaştırılmış.

Pulların üretiminde oyun endüstrisi içinde bulunan UKIE’den de destek alan Royal Mail’in İngiltere’de üretilen en başarılı video oyunlarını kutladığı pul koleksiyonu hemen aşağıda.