jennifer lawrence, adam mckay’in yeni filmi don’t look up’ın başrolünde

jennifer lawrence, adam mckay’in yeni filmi don’t look up’ın başrolünde



2016 yılında The Big Short ile En İyi Özgün Senaryo Oscarı’nı kazandıktan sonra geçtiğimiz yıl da Vice ile aynı kategoride Oscar adaylığı kazanan Adam McKay, şu sıralar Hollywood’un en meşgul yönetmenlerinden. HBO’nun epey underrated dizisi Succession’ın yapımcılığını üstlenen ve son ayların en çok konuşulan filmi Parasite’ın ABD uyarlamasında Bong Joon-ho ile birlikte çalışacak McKay, Netflix’in yayın haklarını satın aldığı Don’t Look Up ile

The Big Short’ta bize ECON 101 dersi veren, Vice’ta ise Amerikan siyasetine bol bol “hmm” yaparak izlediğimiz McKay, bu kez de basın dünyasını kendisinden alışık olduğumuz hicivsel diliyle merkezine alacak. McKay’in aynı zamanda senaryosunu kaleme aldığı film, bir meteorun altı ay içinde Dünya’yı yok edeceğini öğrenen iki bilim insanının hikayesini anlatacak. İnsanları adım adım gelen bu felakete karşı uyarmayı kendilerine birer görev edinen ikili, insanları kötü habere ikna edebilmek için basın turuna çıkıyor.

Netflix’in çekimlerine Nisan ayında başlamayı planladığı film, Netflix’te yayınlanmasının ardından vizyona girecek ve gelecek ödül sezonu için sırasını bekleyecek filmin başrolünde  yer alacak. Son günlerde adı daha önce birlikte çalıştığı David O. Russel’ın yeni projesiyle anılan Lawrence’ı bakalım bu iki projeden hangisinde izleyeceğiz.

Bu hızla giderse yakın zamanda ismini daha çok duyacağımız projeyi merakla bekliyoruz.